Читај ми!

Ђоковић: Без мог тима не би било ни награде "Лауреус"

Најбољи српски и светски тенисер Новак Ђоковић, добитник награде "Лауреус" за најбољег спортисту света у 2014. години, захвалио се свима који су га предложили за то престижно признање, као и члановима академије "Лауреус" који су гласали за њега.

"Протекла сезона била је једна од најбољих у мојој каријери, остварио сам велике успехе, али морам да истакнем да то није била искључиво моја заслуга. Велику захвалност дугујем свом тиму, који ми је много помогао и без кога не бих био ово што јесам", рекао је Ђоковић.

Српском асу ово је други пут у каријери да добије награду "Лауреус", а, за разлику од првог пута, када је у фебруару 2012. године у Лондону примио награду, овај пут због обавеза на турниру у Монте Карлу није могао да присуствује свечаности у Шангају, па му је награду уручила принцеза Шарлин од Монака.

"Хвала 'Лауреусу', институцији која окупља спортске легенде и која брине о младима широм света. Спорт је заиста инспирација и мотивација за многе од нас и језик који сви разумемо и волимо. Спорт је често охрабрење за децу да вежбају и сањају. Али, то нису само трофеји и медаље, већ такмичење и надоградња као пут ка бољим појединцима и бољем друштву", поручио је Ђоковић.

Поред Ђоковића у конкуренцији за најбољег спортисту били су и најбољи фудбалер света Португалац Кристијано Роналдо, светски шампион у Формули 1 Британац Луис Хамилтон, светски рекордер у скоку с мотком Француз Рено Лавилени, светски првак у мотоциклизму Шпанац Марк Маркез и први голфер света Британац Рори Макилрој.

Како је наведено у образложењу Академије "Лауреус", српски тенисер је претходне године остварио изванредне резултате.

Освојио је укупно седам титула, међу којима су Вимблдон, мастерси у Индијен Велсу, Мајамију, Риму и Паризу, завршни турнир у Лондону и турнир из серије 500 у Пекингу. Након освајања Вимблдона, Новак се 7. јула 2014. вратио на чело светске ранг-листе, на којој се и данас налази.

Награда "Лауреус" се додељује од 2000. године, једна је од најпрестижнијих, а пореде је са наградом америчке филмске академије "Оскаром", а освајаче бира жири који чине спортске легенде.

Фондација "Лауреус" годишње издваја око 40 милиона евра за помоћ младим спортистима у 91 држави.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару