Читај ми!

Ноле се извинио скупљачу лоптица

Новак Ђоковић неуобичајеним гестом је показао да је и велики спортиста и велики човек. Славећи пету победу у Мајамију, није заборавио ни на дечака кога је нехотице можда уплашио својом реакцијом у једном напетом тренутку меча, па му се посебно извинио видео-поруком.

Оба тенисера су била напета током финала и то су у неколико наврата демонстрирали гласним реакцијама после драматичних поена.

У једном тренутку, на крају другог сета, који је изгубио, Ђоковић је изузетно бурно реаговао викнувши према својој ложи, не приметивши да баш тада поред њега пролази сакупљач лоптица који се, изгледа, не само изненадио, већ и уплашио.

Због таквог понашања, Ђоковић је зарадио и опомену судије, али га је то мање забринуло од тога да ли се дечак заиста уплашио и зато је нашао за сходно да му се јавно извини посебном видео-поруком.

"Ћао свима. Иза мене су дивне недеље у Индијан Велсу и Мајамију. Породица је путовала са мном, моја супруга и наша беба... Цео тим је био ту, бодрио ме и могу да кажем да је ово вероватно мој најбољи почетак сезоне после оног из 2011. године. Не могу да будем захвалнији него што заиста јесам за сву вашу подршку и, иако и сам уживам у игрању тениса, надам се да сам и вама измамио бар неки осмех. Такође, хтео бих да се осврнем и на један лош моменат у финалу са Ендијем", рекао је први рекет света и појаснио на шта је мислио:

"Када сам изгубио други сет, викао сам ка својој ложи, где је био мој тим, јер сам био фрустриран у том тренутку. Дечак који скупља лоптице је баш тада пролазио и мени је заиста жао, јер заиста није било никакве намере да га повредим или уплашим, на било какав начин. Искрено се надам да ће ми опростити. Заиста се извињавам. Као родитељ, сада веома водим рачуна о деци и све гледам другачијим очима. Хтео бих да се извиним и његовим родитељима. Као отац, не бих волео да се нешто такво десило мом сину. Још једном, искрено, надам се да ћеш моћи да ми опростиш и да ћемо моћи да идемо даље", рекао је Ноле.

"Понекад нас емоције понесу. Као професионални спортиста временом научите како да их контролиште и останете психички јаки, али када дође један овакав дан, а Енди заигра тако добро... деси се. Још једном кажем, жао ми је што се оно десило, а после овакве четири седмице остаје ми само да пожелим да ћете ме ви (навијачи) бодрити и у наставку сезоне", закључио је Ђоковић.

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару