Читај ми!

Ђоковић у четвртфиналу, наредни противник Ферер

Новак Ђоковић се пласирао у четвртфинале турнира у Мајамију пошто је, након преокрета, савладао Украјинца Олександра Долгополова са 2:1 (6:7, 7:5, 6:0). Наредни противник Давид Ферер.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у четвртину финала турнира у Мајамију, пошто је био бољи од Украјинца Олександра Долгополова са 2:1 (6:7, 7:5, 6:0).

Српски тенисер је одиграо вероватно најслабији меч ове сезоне и мало је недостајало да Долгополов, тренутно 65. на АТП листи, приреди велико изненађење.

Долгополов је сет и по одиграо сјајно, потврдивши да заслужује много бољу позицију на светског ранг-листи од тренутне. Расположен и изузетно мотивисан ставио је на муке великог фаворита, освајајући поене разноврсним ударцима и сигурним сервисима.

С друге стране, српском тенисеру пак готово ништа није ишло од руке. Правио је бројне грешке, слабо сервирао и био на ивици елиминације, јер је Долгополов у другом сету имао предност од 4:1.

Међутим, Ђоковић не би био то што јесте да и у скоро безнадежним сутуацијама не пронађе решење. Слом Украјинца најављен је када је Србин брејком смањио вођство ривала на 4:3, и потом новим гемом на противнички сервис повео са 6:5.

У трећем сету постојао је само светски број један, који је супериорно окончао дуел након два сата необичне и занимљиве борбе за четврту победу над Долгополовим у исто толико међусобних окршаја.

У мечу за полуфинале Ђоковић се састаје са Шпанцем Давидом Ферером, који је победио Француза Жила Симона са 7:6 (7:5), 6:0.

До сада су се састајали 18 пута, а Ђоковић је далеко успешнији – победио је у 13 мечева.

Турнир на Флориди, који се игра за укупан наградни фонд од 6,26 милиона долара, Ђоковић је освајао 2007, 2011, 2012. и 2014. године.

Овако је протекао меч: 

01.25 - Меч је завршен, Новак Ђоковић је освојио трећи сет импресивним резултатом (6:0) и славио са 2:1. 

01.15 - Сада далеко бољи Ђоковић на почетку трећег сета него на почетку претходног. Сигуран на свом сервису и прави два брејка – води са 3:0. Долгополов има проблема са повредом, питање је да ли ће издржати до краја меча.

01.10 - Изједначење! Новак Ђоковић се "извукао" из врло неповољне ситуације, губио је 0:3, али на крају славио са 7:5 у другом сету.   

01.05 - Брејк када је најпотребније! Ђоковић је повео, први пут у другом сету, резултат је 6:5. 

01.00 - Ђоковић је сервирао за останак у мечу, освојио гем и изједначио на 5:5. 

00.50 - Новак се потпуно вратио у меч, сада је 4:3 за Долгополова. 

00.35 - Најдужи поен на мечу припада Ђоковићу, резултат је 3:1.  

00.25 - Украјинац одличан, Ђоковић никако да пронбађе ритам, Долгополов води са 3:0 на старту другог сета. 

00.20 - Долгополов је освојио први сет, резултатом 7:6 (7:3). 

00.15 - Лоше је започео Новак тај-брејк, губи са 1:5. 

00.05 - Изгледа да је ломљење рекета позитивно утицало на српског тенисера који је, без обзира на изгубљен поен, освојио гем, а затим и направио брејк и повео са 6:5. 

00.00 - Казнени поен за Ђоковића! После прве опомене, коју је добио јер је послао лоптицу у публику, Ђоковић је сломио рекет, због чега је Долгополову додељен поен.

23.55 - Ђоковић прави први брејк, и то без изгубљеног поена. Резултат је 4:4. 

23.40 - После одличних сервиса, оба тенисера на старту меча, први до брејка долази Долгополов, који води са 3:2. 

23.20 - Ђоковић и Долгополов се загревају, за неколико минута почиње меч, први на сервису је први рекет света. 

23.00 - Још десетак минута до почетка, судећи према последњим информацијама. 

22.30 - Меч у Мајамију ће почети око 23.00.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару