Читај ми!

Партизан против Динама из Кијева започиње борбу за Лигу шампиона (20.00, РТС 1)

Фудбалери Партизана од 20 часова у пољском Лублину играју први меч квалификација за Лигу шампиона против Динама из Кијева. Директан пренос утакмице је на Првом програму РТС-а, а ток меча из часа у час можете пратити и на нашем порталу.

Партизан против Динама из Кијева започиње борбу за Лигу шампиона (20.00, РТС 1) Партизан против Динама из Кијева започиње борбу за Лигу шампиона (20.00, РТС 1)

Фудбалери Партизана после успешног старта у Суперлиги Србије крећу у поход ка пласману у групну фазу Лиге шампиона.

Сада их чека далеко квалитетнији ривал. Партизан квалификације за најквалитетније европско клупско такмичење започиње у другом колу, а Динамо из Кијева је фаворит у овом дуелу.

И Динамо и Партизан су претходну сезону завршили на другим позицијама у домаћим шампионатима. Од тима из главног града Украјине био је бољи Шахтјор из Доњецка, док је испред црно-белих била Звезда.

Победник из овог двомеча ће у наредном колу играти против екипе Ренџерса. Уколико не успе да прође прву препреку, београдски тим ће се за Лигу Европе борити против Лугана или Фенербахчеа.

Партизан победом отворио сезону, али није одушевио на припремама

Црно-бели су у првом колу домаћег првенства савладали Напредак из Крушевца минималним резултатом. Црно-бели су у том дуелу одигралу одлично прво полувреме, али су у другом имали пад ритма.

Најбитније припреме београдског тима био је Братски куп у Русији на ком су победили Динамо из Москве после бољег извођења пенала (након 90 минута резултат је био 2:2), изгубили од ЦСКА (0:3) и ремизирали са Локомотивом 1:1.

Колико реконструисан тим може у међународним мечевима

"Рак рана" звана одбрана је захтевала реконструкцију. Доведен је штопер Нихад Мујакић из турског МКЕ Анкарагучнуа, Сарајлија ког Станојевић зна из кратког периода рада у Турској. На левом беку доведен је Словенац Марио Јурчевић,  Испред њих је фудбалер из Хондураса Кервин Аријага, момак који је са 26 година први пут у европском фудбалу.

Што се тиче напада, потписана су нова имена на позицијама крила и центарфора. Двадесетогодишњи играч из Гане Ибрахима Зубаируа долази из Јединства Уб. Јанко Јевремовић је дошао из Колубаре Лазаревац.

Да се не може без повратка "Партизанове деце" показује и аквизиција Ђорђа Јовановића из Базела на месту нападача, а у питању је позајмица од 1,5 милиона евра.

Једино што су успели да црно-бели зараде овог лета јесте од трансфера Самеда Баждара у Реал Сарагосу за 1,5 милиона евра.

Најважнији потез је бар тренутно задржавања Матеуша Салдање, упркос бројним уносним понудама, док неумољиви Бибрас Натхо пркоси играчкој пензији и променом средине продужетком уговора.

Станојевић се нада резултату који ће тим оставити у игри у реваншу

Тренер фудбалера Партизана Александар Станојевић рекао је уочи утакмице против Динама из Кијева у квалификацијама за Лигу шампиона да ће његови играчи са великом мотивацијом ући у меч против великог и доброг клуба.

"Чека нас тотално другачија утакмица од меча са Напретком на старту Суперлиге, не може се поредити. Причали смо око неких ствари, али смо се више фокусирали на Кијев. Ово су елиминационе утакмице и важно нам је да останемо у игри за реванш у Београду", истакао је Станојевић, уз констатацију да је сваки "активан" резултат добар.

Меч се од 20 часова игра на неутралном терену у пољском Лублину, његов пренос је на Првом програму РТС-а, а ток из часа у час можете пратити и на нашем порталу.

уторак, 23. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару