Читај ми!

Ђоковић очекивано у осмини финала

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у осмину финала мастерс турнира у Мајамију савладавши у шеснаестини финала Белгијанца Стива Дарсиса у два сета – 6:0, 7:5.

Отпор 31-годишњег белгијског ветерана, тренутно 84. на АТП листи, Ђоковић је срушио уз проблеме у другом сету, након што је први личио на јачи тренинг.

Дарсис је други део сусрета одиграо много боље и са више самопоуздања. Српском асу попустила је концентрација, уз нервозу је направио неколико неуобичајених грешака, Белгијанац стигао чак и до брејка (5:4). Међутим, разлика у класи била је неупоредива.

Ђоковић је правовремено стабилизовао игру, одмах узвратио на сервис противника и окончао посао након нешто мање од сат и по борбе.

Био је ово њихов други међусобни окршај и друга победа Ђоковића, након што је Дарсиса претходно савладао још 2008. године у Риму.

"Први сет је био исти као и у првом мечу, ишао је на моју страну, а то што нисам искористио шансе на почетку другог сета довело је до тога да имамо неизвестан сет. Закомпликовао сам себи мало живот, али на крају сам ипак победио", рекао је Ђоковић новинарима после меча.

Он је додао да је очекивано да, након добијеног првог сета од 6:0, противник подигне ниво игре, промени нешто у свом приступу.

"А, вама мало опадне концентрација... То је све нормално у току меча, али је битно да одржите чврстину и на неки начин концентрацију и да се опет вратите у игру која је неопходна за победу", казао је Ђоковић.

У борби за четвртфинале Ђоковић игра против 65. тенисера света, Украјинца Александра Долгополова, који је претходно надиграо Бразилца Томаза Белучија, такође у два сета (7:5, 6:4). Сва три досадашња међусобна дуела припала су српском тенисеру, последњи 2013. године у Риму.

"Играо сам са њим неколико пута на различитим подлогама. Он је играч коме одговарају услови у Мајамију, спорија подлога, већи одскок. Врло неугодан играч зато што има доста варијација у својој игри, мења брзину, динамичан је, врло брз", навео је Ђоковић.

"Непредвидив је, и ако му крене, може да буде изузетно опасан и то захтева концентрацију од првог минута", додао је српски тенисер.  

Турнир на Флориди, који се игра за укупан наградни фонд од 6,26 милиона долара, Ђоковић је освајао 2007, 2011, 2012. и 2014. године.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару