Серена "краљица" Мелбурна

Серена Вилијамс је у Мелбурну победила Марију Шарапову са 2:0, и тако освојила 19. гренд слем титулу у каријери, шесту у Аустралији. Никада не треба одустајати, чуда су могућа, поручила Американка након финала.

Америчка тенисерка Серена Вилијамс освојила је своју 19. гренд слем титулу, а шесту на Отвореном првенству Аустралије, пошто је у финалу победила Рускињу Марију Шарапову са 2:0, по сетовима 6:3, 7:6.

Вилијамсова је тако наставила невероватан низ победа над Шараповом – тријумфовала је 16. пут узастопно. С друге стране, Рускиња је после овог финала остала на једној титули на Аустралијан опену и на укупно пет гренд слем трофеја.

Прва тенисерка света је лако повела на почетку меча са 2:0, али је Шарапова успела да смањи на 3:2 када је уследила пауза због кише у Мелбурну.

Кров на "Род Лејвер арени" је навучен, а Вилијамсова, која је претходних дана имала проблема с прехладом, провела је мало више времена ван терена.

Иако је теже дисала када је меч настављен, Американка је направила још два брејка и после 47 минута игре повела са 1:0 у сетовима.

На почетку другог сета Вилијамсова је везала десет поена и када је изгледало да ће лако стићи до предности од 2:0, Шарапова се захваљујући добрим сервисима извукла из неугодне ситуације и изједначила на 1:1.

У наредних неколико гемова обе тенисерке су имале прилику за брејк, али су и Вилијамсова и Шарапова освајале своје гемове захваљујући добрим сервисима.

Прва тенисерка света је у десетом гему, на сервис противнице, стигла до меч лопте, али је Рускиња у одлучујућим моментима одиграла неколико сјајних поена, погађала је сервис и линије и тако продужила меч.

Друга тенисерка света је одлично сервирала у 12. гему и тако изборила тај-брејк. После велике борбе и неколико грешака на обе стране, Вилијамсова је добила тај део игре, а уједно и меч после 138 минута игре.

"Нисам била најбогатија када сам одрастала, моја породица и ја смо пролазили кроз тешке моменте. Изашла сам на терен са лоптицом, рекетом и надом, то је све што сам имала. Чињеница да сам дошла до 19. гренд слем титуле показује да никада не треба одустајати и да су чуда могућа. Почаствована сам што сам данас овде и што сам подигла овај трофеј", рекла је Вилијамсова после меча.

Она је честитала Рускињи на доброј партији у финалу.

"Марија је играла одлично, терала ме је да пружим максимум и публици прикажемо сјајан меч", додала је Американка.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару