Читај ми!

Мари: Биће паклено тешко

Енди Мари сматра да ће бити изненађење уколико савлада Новака Ђоковића у финалу Отвореног првенства Аустралије.

Британски тенисер Енди Мари оценио је да ће бити велико изненађење уколико победи Новака Ђоковића у овогодишњем финалу Аустралијан опена.

"Биће изузетно тешко... Мораћу да се добро ментално припремим за све изазове ако желим да победим. Новак овде има фантастичан рекорд, воли да игра и одговарају му услови на овом терену. Биће велико изненађење ако сутра успем да победим", рекао је Мари за званични сајт Аустралијан опена и додао да је предност на страни српског тенисера, јер је добио сва три њихова међусобна дуела у Мелбурну.

"Победио ме је у последњих четири или пет сусрета, можда сам добио само један сет у тим мечевима. Играо сам прошле сезоне неколико пута у завршници и изгубио веома убедљиво. Ако бих дошао у ситуацију да победим, била би то велика промена. Не кажем да није могуће, већ да ће бити веома тешко", рекао је Мари.

Британац ће, за разлику од Ђоковића, имати дан више за одмор, пошто је свој полуфинални меч против Томаша Бердиха одиграо у четвртак.

"Залажемо се да сви играчи имају једнаке услове. Ипак, постоји податак да је тенисер који је играо дуго полуфинале освојио титулу у последњих шест-седам година, па процените сами ко је у предности. Обично сте фаворит кад имате више дана да се одморите, али Новак се у последњих неколико година опорављао после меча изузетно добро, не знам ни ја како, док сам ја једва ходао 2-3 дана после нашег меча", рекао је Мари.

Ђоковић и Мари до сада су играли 23 пута и српски тенисер води са 15:8 у међусобним дуелима.

Финале Аустралијан опена у мушкој конкуренцији на програму је сутра ујутро од 9.30 по средњоевропском времену.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару