Читај ми!

Новак у четвртфиналу, на реду је Раонић

Ђоковић - Милер 3:0 (6:4, 7:5, 7:5). Најбољи тенисер света Новак Ђоковић у три сета савладао Жила Милера у осмини финала Аустралијен опена. "У одређеним тренуцима се нисам осећао пријатно", рекао је Ђоковић. Наредни ривал Милош Раонић.

Први тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале Отвореног првенства Аустралије, пошто је савладао Луксембуржанина Жила Милера са 3:0 (6:4, 7:5, 7:5).

Најбољи српски тенисер је користећи дефанзивну игру успео да неутралише Милера и мирно уплови у четвртфиналну луку у Мелбурну где ће се састати са Канађанином Милошем Раонићем, који је био бољи од Шпанца Фелисијана Лопеза са 3:2 у сетовимна.

Ђоковић од почетка до краја меча није мењао ритам, по потреби је излазио на мрежу и ефикасно решавао проблеме.

Српски тенисер је у првом сету препустио Луксембуржанину да води игру, да би у седмом гему направио први искорак и дошао до брејка, а потом до краја сета сачувао предност.

У наставку меча Ђоковић није мењао тактику, поново је чекао прави тренутак како би напао сервис противника, што му је пошло за руком у 11. гему, када је направио други брејк у мечу, а потом успешно сервирао за вођство од 2:0 у сетовима.

Сличан приступ игре Ђоковић је имао и у трећем делу меча, када је Милер имао и неколико брејк лопти, али није успео да нађе решење за игру српског аса, који му поново у финишу - у 11. гему одузима сервис и на крају користи прву меч лопту.

Ђоковићу је ово осмо узастопно четвртфинале Мелбурна у каријери, а против следећег противника Раонића има максималан скор од 4:0.

Новак је, након меча, рекао да је имао среће јер га је служио сервис у важним тренуцима.

"Милер је генерално одличан тенисер, који веома квалитетно сервира. У одређеним тренуцима се нисам осећао пријатно, много сам клизао. Милер заслужују све поштовање. Имао сам среће да сервирам веома добро у важним моментима трећег сета и да му не дозволим да профитира у кључним тренуцима", рекао је Ђоковић одмах после меча.

Његов наредни противник биће канадски тенисер Милош Раонић.

"Раонић је један од тројице,четворице момака будуће генерације. Ако неко тако добро сервира, онда свакако има предност над противницима, тако да ћу морати добро да враћам серивсе ако желим победу", рекао је Ђоковић.

Овако је протекао меч: 

14.00 - Крај меча. Новак Ђоковић је савладао Жила Милера са 3:0 и заказао дуел са Милошем Раонићем у четвртфиналу турнира. 

13.40 - Не предаје се Жил Милер, пружа велики отпор Ђоковићу у трећем сету. Резултат је 4:4. 

13.10 - Можда мало теже него што је очекивано, Новак Ђоковић је освојио и други сет, резултатом 7:5. 

12.55 - Неизвесно је у Мелбурну, резултат је 5:5. 

12.35 - Други сет је почео врло слично првом, нерешено је, 2:2. 

12.25 - Први сет је завршен, Ђоковић га је освојио резултатом 6:4. 

12.10 - Први брејк на мечу прави Ђоковић и води са 4:3. 

12.00 - Резултат је 2:2. Оба тенисера веома сигурна на свом сервису, још увек нема брејка. 

11.50 - Почео је меч у Мелбурну, први је на сервису Милер. 

11.20 - Очекује се почетак дуела Ђоковића и Милера. Меч ће се играти на терену на коме тренутно Венус Вилијамс и Радвањска воде равноправну и неочекивано дугу дорбу за четвртфинале. Тренутни резултат је 1:1 (6:3,2:6) и игра се одлучујући сет после чега на терен излазе Ђоковић и Милер.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару