Читај ми!

Бердих прејак за Виктора

Српски тенисер Виктор Троицки изгубио меч трећег кола Аустралијен опена од Чеха Томаша Бердиха - 4:6, 3:6, 4:6. Ненад Зимоњић, у пару са Аисам-Ул-Хак Курешијем, пласирао се у осмину финала турнира у конкуренцији дублова.

Сјајно је играо Виктор Троицки на овогодишњем Аустралијен опену, али је у трећем колу морао да положи оружје пред квалитетнијим противником. Томаш Бердих однео је победу против Виктора у три сета - 6:4, 6:3, 6:4.

Српски тенисер је одлично почео меч, па је први брејк у првом сету виђен тек у десетом гему, али направио га је Бердих, самим тим освојио тај део игре резултатом 6:4.

Већ на старту другог сета, Бердих одузима сервис Троицком, а ту предност задржао је до краја тог дела игре - 6:3.

Велика борба виђена је и у трећем сету. Чех на почетку прави брејк, који љубоморно чува до самог краја, па резултатом 6:4 осваја и трећи део игре.

Занимљиво је да је Троицки у деветом гему трећег сета спасао чак седам меч лопти противника, али није имао снаге за преокрет.

Бердих је фантастично сервирао на овом мечу, забележио чак 18 ас удараца, а снажни форхенд и прецизни бекхенд функционисали су без грешке.

Виктор је одиграо солидан меч, у неколико наврата подигао публику на Маргарет корту на ноге, али против надахнутог противника није могао више од часног пораза.

У исто време кад и Троицки, на терен је изашао и Ненад Зимоњић, који заједно са са Пакистанцем Аисам-Ул-Хак Курешијем, у другом колу мушког дубла славио против шпанске комбинације Пабло Карено Буста/Гиљермо Гарсија Лопез - 7:6, 6:4. 

Овако је протекао меч између Троицког и Бердиха у Мелбурну: 

4.29 - Бердих осваја и трећи сет резултатом 6:4, чиме је са турнира елиминисао Виктора Троицког. 

3.48 - Много боља игра Бердиха у другом сету, па Чех и други део игре решава у своју корист - 6:3. 

3.14 - Велика борба водила се у првом сету, који на крају припада Томашу Бердиху резултатом 6:4. Чех је у десетом гему направио једини брејк у првом сету и повео са 1:0 у сетовима.

2.37 - Почео меч на Маргарет корту између Виктора Троицког и Томаша Бердиха.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару