Читај ми!

Троицки импресивно до титуле у Сиднеју

Српски тенисер Виктор Троицки освојио је титулу на АТП турниру у Сиднеју, пошто је у финалу савладао Казахстанца Михаила Кукушкина са 6:2, 6:3.

Ово је друга титула Троицког у каријери, после оне освојене у Москви 2010.

Српски тенисер је овим трофејом крунисао период повратка на терен – који је почео јула 2014, после скоро једногодишње паузе због кршења антидопинг правила.

Троицки је брзом и ефикасном игром изненадио Кукушкина, који није могао да одговори на "хаубице" које му је српски тенисер слао од старта меча.

Троицки је у првом сету, после кратког периода изједначене игре, два пута одузео сервис Кукушкину, да би и у другом делу игре наставио да "гази" истом жестином.

Истина, Кукушкин се после медицинског тајм-аута због грчева у мишићима вратио у меч, дошао до првог брејка (4:3), али је то било све што је показао, пошто је српски играч узвратио на овај контраудар, направио други брејк и својим сервисом ставио тачку на меч.

Српском тенисеру, тренутно 92. на свету, ова победа донеће велики скок на АТП листи, пошто ће се у понедељак наћи на позицији између 50. и 60. места.

Троицки je изјавио да му је титула у Сиднеју подстрек да и у наставку сезоне, на Аустралијан опену, који почиње у понедељак, одржи висок ниво игре.

"Већ у понедељак играм у Мелбурну. После титуле у Сиднеју, за мене нема заустављања", поручио је Троицки после победе у финалу.

Српски тенисер је честитао Казахстанцу на великој борби и оценио да је "меч био тежак за обојицу" пошто су дошли из квалификација.

Троицки је захвалио препуном стадиону у Сиднеју, не само на енглеском него и на српском језику, што је изазвало одушевљење великог броја навијача.

"Вратићу се у Сиднеј и следеће године, за овај успех највише сам захвалан тренеру и Милошу Јелисавчићу. Они су били уз мене када ми је било најтеже", рекао је Троицки.

 

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару