Читај ми!

Новак величанствени у финалу Лондона

Ђоковић – Нишикори 2:1 (6:1, 3:6, 6:0). Још један добар меч светског броја један. Новак је сломио отпор Јапанца и пласирао се у финале завршног мастерса у лондонској О2 арени. Наш тенисер први пут на турниру изгубио сет. Велико финале Ђоковић - Федерер у недељу у 19 часова.

Новак је дошао на корак од обране титуле у Лондону. Савладан је одлични Јапанац. Нишикори је тек у другом сету заиграо у свом стилу, успео да парира нашем асу, вратио је брејк, а затим у великом налету одиграо завршницу сета и уз још један брејк освојио сет. У трећем сету противник је кренуо храбро, пропустио је своју шансу на старту. И то је било све што је Јапанац успео да уради у овом мечу. Наш ас потом осваја све гемове и добија сет са нулом. Публика у О2 арени поново је имала прилику да ужива у атомском тенису који је приказао наш тенисер. Али овог пута и противник је имао шта да покаже. Меч је трајао 87 минута.

Ђоковић је пласманом у полуфинале осигурао прво место на крају сезоне, док је победом над Нишикоријем дошао у ситуацију да статус најбољег потврди и одбраном титуле.

Српски тенисер је одлично одиграо у првом сету, који је решио за само 23 минута. У другом сету је дошло до малог опуштања у његовој игри, што је Нишикори искористио и унео неизвесност у меч. Публика је у тим тренуцима аплаудирала после Ђоковићевих грешака, што је додатно наљутило Србина и избацило га из ритма.

Међутим, Новак је успео да се извуче из неугодне ситуације и у наставку меча покаже да је најбољи кад је то најпотребније. Одлучујући сет је завршио без изгубљеног гема и са убедљивих 6:0 прошао у финале.

Његов ривал у финалу биће победик дуела између швајцарских тенисера – Роџера Федерера и Станисласа Вавринке.

Турнир у Лондону игра се за укупан наградни фонд од 6,5 милиона долара.

Ђоковић: Нишикори игра у животној форми

"Кеи је играо одлично и сигурно му је ово до сада најбоља сезона у животу, али направио је дупле сервис грешке у трећем сету и то га је коштало пораза", рекао је Ђоковић. Његов противник у финалу биће победник дуела између швајцарских тенисера – Роџера Федерера и Станисласа Вавринке.

"Наравно да ћу гледати меч између Федерера и Вавринке у полуфиналу. Узећу кокице и из кревета уживати у дуелу", додао је Новак.

Ток меча:

16.42 – Нишикори је сервирао за опстанак. Новак напада и долази до прве меч лопте. Двострука сервис грешка противника и Новак добија гем, сет и меч – 6:0 у трећем сету.

16.38 – Ђоковић осваја свој сервис гем без изгубљеног поена и води са 5:0 у трећем сету.

16.36 – Нови проблеми за Јапанца на његов сервис, неколико везаних грешака и Новак долази до нове брејк прилике. Користи је, сада има два брејка предности – 4:0.

16.30 – Ђоковић је потом био сигуран на свој сервис и брејк је потврђен, 3:0.

16.27 – Сада Новак прети. На сервис противника долази до 15:30, а потом и до брејк шансе, 30:40. Још једна грешка Јапанца и Новак долази до брејка предности у трећем сету.

16.23 – Нишикори прети и на старту трећег сета. Притиска сервис нашег тенисера, и долази до 0:30, а потом до 15:40. Новак успева да се извуче – 40:40. Ђоковић везује још два поена и осваја свој сервис.   

16.18 – Трећи сет је сервисом отворио наш тенисер.

16.15 – Нишикори наставља са одличном игром. Користи прву од две везане сет лопте на свој сервис и други сет добија са 6:3, што је 1:1 у сетовима. Други сет је трајао 37 минута.

16.13 – Нишикори поново прети. На сервис нашег аса долази до брејк лопте. Дуга размена удараца, овог пута поен осваја Јапанац и долази до брејка предности, 3:5. Противник има прилику да сервисом реши сет у своју корист.

16.03 – Оба тенисера освајају своје сервис – 3:3.

15.55 - Новак је поново максимално концентрисан, осваја гем на свој сервис без изгубљеног поена – 2:2.

15.52 – Јапанац је сигуран на свој сервис и први пут у мечу води – са 2:1 у другом сету.

15.48 – Нишикори користи опуштање у игри нашег аса. Неколико везаних Новакових грешака и Јапанац долази до брејк шансе. Двострука Ђоковићева сервис грешка и противник успева да врати брејк.

15.44 – Новак игра одлично. Поново притиска сервис Јапанца и осваја две везане брејк лопте, користи другу и долази до раног брејка и у другом сету.

15.42 – Други сет је сервисом отворио Кеи Нишикори

15.39 – Ђоковић без већих проблема осваја свој сервис и добија први сет са 6:1. Овај период игре је трајао 23 минута игре. Новак је на свој сервис изгубио само два поена.

15.38 – Новак и даље меље противника. Поново Јапанцу одузима сервис – 5:1. Новак има прилику да сервисом освоји први сет.

15.31 – Новак наставља са одличном игром. Поново без икаквих проблема, са нулом, осваја свој сервис и потврђује брејк – 4:1.

15.28 – Наш тенисер напада сервис Јапанца – 15:40. Нишикори успева да одбрани прву брејк лопту. После друге размене удараца, Нишикори успева да изгради поен, излази на мрежу, али његов волеј завршава у ауту, за брејк – 3:1.

15.23 – Ђоковић добија свој сервис без изгубљеног поена. Два аса и два сервис винера.  

15.22 – Оба тенисера освајају своје уводне сервисе – 1:1. 

15.15 – Наш тенисер је сервисом отворио полуфинални дуел у О2 арени.

15.07 – На подбацивању новчића више среће је имао Нишикори и изабрао је да први прима сервис. 

15.03 – Тенисери излазе на терен, након загревања очекујемо почетак меча.

Број коментара 27

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. јул 2024.
19° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару