Читај ми!

Ђоковић у полуфиналу Париза!

Новак Ђоковић са 2:0 (7:5, 6:2) савладао Ендија Марија и обезбедио пласман у полуфинале Мастерса у Паризу. Наредни противник најбољег светског тенисера биће Јапанац Нишикори.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале мастерс турнира у Паризу савладавши у четвртфиналном мечу Британца Ендија Марија са 2:0 у сетовима - 7:5, 6:2.

Ђоковић је лакше него што се очекивало победио великог ривала. Само у првом сету вођена је равноправна борба, а српски ас у наставку је потпуно доминирао.

Почетни део сусрета није донео ниједан брејк, освојио га је Ђоковић за вођство у сетовима, док је у наставку виђено чак четири.

Прво је Мареј повео на противнички сервис са 2:1, али је Ђоковић правовремено стабилизовао игру и одмах узвратио за предност од 4:2, коју је рутински сачувао до краја дуела.

Била је ово 15. победа српског тенисера над Британцем у њиховом 23. међусобном окршају.

У борби за финале Ђоковић ће укрстити рекете са јапанским тенеисером Кеи Нишикоријем, који је после преокрета победио Давида Ферера са 2:1 у сетовима.

Мастерс у Паризу игра се за укупан наградни фонд од 3,45 милиона евра.

Ђоковић: Мареј ме вратио у меч 

Први тенисер света Новак Ђоковић рекао је да је после двоструке сервис грешке Ендија Мареја заиграо боље и победио га у четвртфиналу Мастерс турнира у Паризу.

"Први сет је био неизвестан. Имао сам шансе за брејк и чувао сам сервис, а на крају првог сета сам направио кључни сет. Он је имао брејк предности у другом сету, али је направио двоструку сервис грешку и дозволио ми да се вратим. После тога сам почео боље да ударам и осећао сам се много боље", рекао је Ђоковић новинарима.

"Знао сам да је он играо седам недеља узастопно у покушају да се пласира на завршни Мастерс у Лондону. Освојио је три титуле и играо је сјајан тенис. Знао сам да ћу имати психолошку предност над њим ако добијем први сет", рекао је Ђоковић.

Раније данас у четвртфиналу је испао Роџер Федерер, а српски репрезентативац је овом победом осигурао прво место на АТП листи у понедељак. Њих двојица ће се до краја сезоне борити за ту позицију.

"Наравно да ми пласман у полуфинале и његово испадање помажу, али покушавам да не размишљам о рачуницама. Морам да се концентришем на своје мечеве и да играм добро као у прва два овде. Надам се да ћу завршити годину као број један", рекао је Ђоковић.

Овако је протекао меч:

21.27 - Много лакше и брже него у првом сету Ђоковић у другом делу игре излази на крај са Маријем - 6:2.

Британац је на почетку сета направио брејк и повео са 2:1, да би Новак потом везао чак пет добијених гемова (уз три направљена брејка) и привео меч крају.

20.50 - После 12 дугих и исцрпљујућих гемова, Новак стиже до вођства од 1:0 у сетовима.

У првих 11 гемова није било брејка, иако је Новак имао своје прилике, а онда најбољи тенисер света користи пад концентрације Марија и стиже до првог сета.

19.46 - Почео је меч између Ђоковића и Марија у Паризу.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. јул 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару