Ноле први, најбољи пласмани Лајовића и Крајиновића

Српски тенисер Новак Ђоковић задржао је прво место на новој АТП листи, али је другопласирани Швајцарац Роџер Федерер за њим смањио заостатак на 2.230 бодова. Душан Лајовић и Филип Крајиновић остварили најбоље пласмане у досадашњој каријери.

Ђоковић је први са 11.510 бодова и има 2.230 више од Федерера, који је освајањем титуле у Базелу за 200 бодова смањио заостатак у односу на прошлу недељу.

Обојица ће до краја сезоне учествовати на Матерсу у Паризу и Завршном АТП турниру у Лондону, па ће до краја водити велику борбу за прво место на листи.

Душан Лајовић напредовао је за 10 позиција и сада је 57. играч света са 791 бодом, што је његов најбољи пласман у каријери. Од српских тенисера међу 100 најбољих је и Филип Крајиновић, који је напредовао за три места и сада са 579 бодова заузима 95. место, што му је такође најбољи пласман у каријери.

Виктор Троицки пао је за два места, на 108, са 524 бода, а Илија Бозољац и Пеђа Крстин покварили су пласман за по једно место и сада заузимају 204, односно 250. место.

Међу 10 најбољих ове недеље било је промена, Чех Томаш Бердих преузео је шесто место од Шпанца Давида Ферера, а Енди Мареј, који је јуче освојио турнир у Валенсији, напредовао је за два места и сада је осми тенисер света. Због тога су Марин Чилић из Хрватске и Канађанин Милош Раонић пали на девето, односно 10. место.

АТП листа:

1. Новак Ђоковић (Србија) 11.510

2. Роџер Федерер (Швајцарска) 9.280

3. Рафаел Надал (Шпанија) 8.195

4. Станислас Вавринка (Швајцарска) 5.385

5. Томаш Бердих (Чешка) 4.485

6. Давид Ферер (Шпанија) 4.465

7. Кеи Нишикори (Јапан) 4.355

8. Енди Мареј (Велика Британија) 4.295

9. Марин Чилић (Хрватска) 4.195

10. Милош Раонић (Канада) 3.930

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару