Сензација Борне Ћорића

После елиминације Рафаела Надала са турнира у Базелу, млади хрватски тенисер Борна Ћорић изјавио је да је невероватан осећај победити, једног од најбољих играча у историји тениса. У четвртфиналу Борна је са 6:2, 7:6 (7:4) савладао Надала, који је потом објавио да се повлачи са терена до краја сезоне.

Момак, који ће 13. новембра напунити 18 година, наставља да ниже изненађења у Базелу. После елиминације Ернестса Гулбиса и Андреје Голубјева, победом над Рафаелом Надалом забележио је и највећу победу у краткој каријери.

"Ово је невероватно за мене, само желим да уживам у тренутку. Толико сам изненађен јер је ово невероватан осећај. Верујте ми, ја сам веома живчана особа, али сам само покушавао да то држим у себи. Нисам имао шта да изгубим, јер никада нисам играо са њим. Нисам знао шта могу да очекујем - да ли ће ме 'убити' или шта? Тако да сам сигурно био под притиском"",рекао је Ћорић.

Борна Ћорић је тренутно 124. тенисер света, у главни жреб Базела ушао је као власник "вајлд карда", али ће вероватно већ наредног понедељка бити међу 100 најбољих. За улазак у финале од 14.30 бориће се са Давидом Гофаном.

После пораза Рафаел Надал је објавио да се неће враћати на терен до краја године, односно да ће ускоро обавити операцију слепог црева. То значи да ће Шпанац пропустити последња два мастерса у сезони, па ће 2015. дочекати са свега 6.745 бодова, вероватно на трећем месту, са великим заостатком за Новаком Ђоковићем (11.510 тренутно) и Роџером Федерером (9.080).

"Ово је дан када морам да кажем збогом овој сезони. Била је ово веома тешка година за мене, ментално и физички. Нећу играти у Паризу и Лондону, немам задовољавајућу форму за тако нешто. Неопходно је да обавим операцију због апендицитиса (упала слепог црева), а успут морам да радим и на мојим леђима", рекао је Надал и открио да га, после хроничних проблема са коленима, овог пута мучи још један део тела.

"Потребно ми је пет недеља одмора, а потом желим да радим месец дана како бих у што бољој форми дочекао почетак 2015. А једини начин да будете спремни, јесте да пре тога будете здрави. Прво морам да 'поправим' све ситнице у свом телу", отворен је Надал.

Он је током азијске турнеје у Шангају затражио помоћ у болници због проблема са слепим црвом, а наступ у Базелу био му је тек трећи од завршетка Вимблдона, када су почеле да га муче повреде, али и здравствене тегобе.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару