Читај ми!

Федерер надиграо Новака

Новак Ђоковић није успео да се пласира у финале мастерса у Шангају. Бољи од њега био је ко други до Швајцарац Роџер Федерер – 2:0 (6:4, 6:4). Прави тениски "класико" припао је великом Швајцарцу, који је још једном показао да је далеко од пензије, коју му многи најављују већ дуже време. Противник у борби за титулу биће му Жил Симон.

Сусрет великих мајстора тениса, 36. до сада, припао је Роџеру Федереру. Дуел старих знанаца, велика борба, прегршт "немогућих" потеза на обе стране, ипак – изостала је велика неизвесност која краси дуеле ова два аса. Федерер је био бољи у оба сета, освојио је по један брејк, што му је било довољно за тријумф. Новак није успео, податак да је имао само једну брејк шансу у целом мечу, коју је пропустио, довољан је показатељ да је противник овог пута био бољи. У међусобном скору Федекс сада води са 19:17.

Швајцарац је тако прекинуо Ђоковићеву велику серију од 28 победа на кинеској турнеји. Први рекет Србије је био у сенци Роџера Федерера, који је против њега спремио одличну тактику, и на крају дошао до победе. Ђоковић није деловао убедљиво од почетка меча, док је Швајцарац изгледао као да тачно зна шта жели.

Српски тенисер је једини пут у мечу заблистао у другом сету, када је на свој сервис спасавао две меч лопте за 5:4, показујући свој највећи квалитет – борбеност до краја. Ипак, Федерер је био неумољив, поготово га је красио почетни ударац – тако је искористио трећу меч лопту.

У првом сету Федерер је у петом гему направио брејк, док је у другом одмах на почетку успео да одузме сервис Ђоковићу. Српски тенисер је имао много проблема на свој сервис. Убацио је 68 одсто првог сервиса, од чега је освојио 60 процената. Такође, Ђоковић је освојио само 13 од 24 поена на други сервис.

Швајцарац ће се у борби за титулу у недељу састати са Французом Жилом Симоном, који је у првом полуфиналу био бољи од Шпанца Фелисијана Лопеза са 2:0 сетовима.

Ђоковић: Нисам играо толико лоше

Српски тенисер Новак Ђоковић оценио је да је Швајцарац Роџер Федерер одиграо савршено и заслужено прошао у финале турнира у Шангају.

"Не мислим да сам играо много лоше. Федереру је све полазило за руком, шта год да је замислио. Одиграо је савршен меч... Мислим да ће вам он лепо описати како се осећао и како је играо, а ово је моје виђење", рекао је Ђоковић.

Овако је текао меч:

15.45 – Швајцарац сервира за меч. Новак креће на све или ништа. Притиска сервис и долази до 15:30. Швајцарац се враћа за 30:30. Ас сервис и Федерер долази до нове меч лопте, прве на свој сервис, користи је и добија меч – 6:4 и у другом сету.

15.40 – Новак сервира за опстанак у мечу. Федерер ту види своју шансу и напада. Две Новакове грешке и 0:30. Потом наш тенисер успева да изједначи – 30:30. Ипак, Швајцарац долази до прве меч лопте. Сјајан сервис волеј и наш тенисер спасава меч лопту. Уследило је још једно изједначење након предности за Новака. Потом противник осваја и другу меч лопту. Новак се брани асом, изједначење. Након велике борбе наш ас долази до нове гем лопте, противник шаље лопту у аут и Ђоковић осваја свој сервис гем за 4:5.

15.33 – Федереров сервис при његовом вођству од 4:3. Швајцарац лако долази до 40:0. Новак успева да изједначи за 40:40. Уследила су још четири ђуса након предности за Федерера. Потом противник везује два поена и након осам минута игре осваја свој сервис гем – 5:3.

15.20 – Новак креће у, можда одлучујући, напад на сервис Швајцарца. Осваја прва два поена, али противник успева да се врати – 30:30. Федерер потом везује још два поена и успева да одбије овај напад нашег тенисера – 2:4.

15.12 – Поново проблеми за нашег аса на његов сервис. Федерер долази до 15:40. Новак успева да се извуче и стигне до изједначења. Дуга размена удараца, Новак покушава да промени ритам и неконтролисано шаље лопту у аут, нова брејк прилика. Наш ас поново успева да се одбрани. Међутим, Швајцарац осваја и четврту брејк шансу. Ђоковић се одбранио сјајним кик сервисом, а потом долази до предности. Коначно, наш тенисер успева да освоји свој сервис и смањи на 3:2.

14. 54 – На старту другог сета Федерер притиска сервис нашег аса. Осваја две брејк лопте у низу. Новак успева да спасе прву, али је Швајцарац био неумољив, користи другу и долази до раног брејка – 0:1.

14.48 – Сервис Роџера Федерера за сет. Након 30:0, Новак успева да изједначи на 30:30. Ипак, Швајцарац успева да освоји сет лопту. Шестим асом противник ставља тачку на први сет – 6:4. Овај период игре је трајао 38 минута.

14.32 – Новак узвраћа. Сада он напада сервис противника и долази до прве шансе на мечу, али је пропушта. Потом Федерер везује још два поена и осваја свој сервис – 4:2. 

14.26 – Први је запретио Швајцарац. На сервис нашег аса долази до две узастопне брејк лопте, користи другу и стиже до брејка предности – 3:2.

14.10 – Почео је меч, први сервира Ђоковић. 

14.00 – Тенисери се загревају, за неколико минута ће почети полуфинални меч. 

Број коментара 28

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару