Читај ми!

Победа Србије и Крајиновића

Филип Kрајиновић је савладао Индијца Јукија Бамбрија са 3:0 (6:3, 6:4, 6:4), чиме је донео победу репрезентацији Србије у дуелу са Индијом за опстанак у Светској групи Дејвис купа.

Тениска репрезентација Србије играће идуће године у Светској групи Дејвис купа, пошто је у баражу у Бангалору савладала Индију са 3:2.

Одлучујући, трећи поен Србији донео је Филип Крајиновић, који је у наставку меча прекинутог јуче због кише савладао Јукија Бамбрија са 6:3, 6:4, 6:4.

Првог дана дуела, у петак, Србија је повела са 2:0. Душан Лајовић је савладао Бамбрија са 3:0 у сетовима, а Крајиновић је у четири сета био бољи од Сомдева Девармана.

У суботу је индијски дубл Леандер Паес – Рохан Бопана победио Ненада Зимоњића и Илију Бозољца са 3:2, а у недељу је Деварман савладао Лајовића са 3:2.

"Ово је невероватно искуство за мене. Много сам срећан што смо победили, а посебно сам поносан што сам ја вратио Србију тамо где јој је место", рекао је Крајиновић, а преноси Тениски савез Србије.

"Утакмица је била изузетно тешка, пре свега ментално. Јер сам јуче имао 6:3 и 4:4 у другом сету, а данас када сам изашао на терен били су други услови, потпуно други ритам, али ме је екипа добро спремила и имали смо добру тактику", истакао је Крајиновић.

Селектор Дејвис куп тима Србије Богдан Обрадовић оценио је да су Крајиновић и Душан Лајовић против Индије показали да су стасали за велика дела.

"Честитао бих свим момцима на борбености. Сви они имају удела у овој победи, за коју лично сматрам да је била једна од најтежих у Дејвис купу. Била је ово тешка ситуација за нас, после финала из 2013. године, али наши момци су показали да могу да играју на врхунском нивоу", рекао је Обрадовић.

Србија је у петак на почетку такмичења повела са 2:0 и деловало је да је на корак од опстанка, али је у суботу поражена у дублу, а онда у недељу и у првом синглу. Индија је тако изједначила на 2:2.

"Индијци су дошли на 2:2 и све је остало на нашег најмлађег играча – Филипа Крајиновића, који се заиста изузетно добро припремио. Вредно смо тренирали, не само тенис, већ и на кондицији. И када је било изједначено, нисам изгубио веру и енергију, веровао сам да ће добити", рекао је Обрадовић.

Жреб за Светску групу Дејвис купа 2015. године одржаће се у четвртак у Дубаију у 17 часова по средњоевропском времену.

Ток одлучујућег меча:

09.34  Снажним и прецизним сервисима Филип Крајиновић са 6:4 осваја трећи сет и нашој репрезентацији обезбеђује победу у дуелу са Индијом.

09.30 – Пад Крајиновићеве концентрације и Бамбри има две лопте за брејк, али Филип успева да изједначи и дође до меч лопте.

09.26 – Краиновић добија свој сервис за 5:3 и Бамбри сервира за останак у мечу. Успева да одбрани свој сервис без изгубљеног поена и после паузе Крајиновић сервира за победу.

09.13  После доста муке и много борбе Јуки Бамбри успева да сачува свој сервис – 3:2. На сервису Крајиновић.

09.05  Расположени Крајиновић и на почетку трећег сета осваја брејк, обезбеђује предност на свој сервис од 3:1 и има шансу да освоји нови брејк. 

08.55 – Филип Крајиновић осваја и други сет са 6:4 и после силовитог старта успева да обезбеди нову предност у мечу.

08.35 – Почео меч Крајиновића и Бамбрија, који је јуче прекинут због кише.  

20.01 – Обилна киша не дозвољава да се меч настави. Организатор донео одлуку да се одлучујући сусрет између Крајиновића и Бамбрија настави у понедељак, око 8.30 по средњоевропском времену.

18.00 – Киша је прекинула меч у Бангалору при резултату 4:4 у другом сету.

17.30 – Филип Крајиновић осваја први сет одлучујућег меча са 6:3.

16.45 – Почео је меч између Филипа Крајиновића и Јукија Бамбрија, који ће одлучити победника дуела Индија–Србија и екипу која опстаје у Светској групи...

16.15 - Деварман осваја пети сет са 6:2, побеђује са 3:2 у сетовима и доноси изједначење својој земљи.

15.25 – Не да се Индијац Деварман, који осваја четврти сет са 6:3.

14.45 – Узвраћа Лајовић – 6:4. Још сет до победе и опстанка Србије у Светској групи Дејвис купа...

14.00 – Деварман много бољом игром него у првом осваја други сет са 6:4.

13.05 – Српски тенисер осваја први сет са убедљивих 6:1.

12.44 – Почео дуел Душана Лајовића и Сомдева Девармана. Први на сервису тенисер Србије.

Током предходна два дана надметања у Индији репрезентативци Србије изборили су предност од 2:1, а данас ће покушати да обезбеде трећи поен и опстанак.

Првог дана, у петак, Душан Лајовић је савладао Јуки Бамбрија са 3:0, Филип Крајиновић је био бољи од Сомдева Девермана 3:1.

Потом је у суботу уследио драматични меч дублова из кога су, после преокрета, као победници изашли тенисери Индије и сачували наду да могу доћи до коначне победе. Рохан Бопана и Леандер Паес победили су Ненада Зимоњића и Илију Бозољца са 3:2 (1:6, 6:7, 6:3, 6:3, 8:6).

Хоће ли дуел Индије и Србије бити до краја неизвестан, или ће даши тенисери већ првим мечом обезбедити опстанак у Светској групи Дејвис купа, можете претити у директном преносу на Првом програму РТС-а.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару