Новак уз много муке до победе над Штјепанеком

Српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у треће коло Отвореног првенства Енглеске у Вимблдону, пошто је у другом колу победио Чеха Радека Штјепанека у четири сета, резултатом 6:4, 6:3, 6:7 (5:7), 7:6 (7:5).

Победом у четири сета (3:1) над Радеком Штјепанеком, најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у трће коло Вимблдона.

За улазак у осмину финала, Ђоковић ће играти против Француза Жила Симона, који је победио Робина Хасеа у три сета.

Други играч света наставио је традицију добрих резултата против чешког ветерана и забележио је 11. победу у 12. међусобном дуелу, али је до ње стигао много теже него што је изгледало после прва два сета.

Уводне сетове Ђоковић је добио тако што је у сваком направио по један брејк, а није изгубио ниједан свој сервис гем, али то ни најмање није поколебало Штјепанека, који је наставио да игра са још више енергије.

У трећем сету нико се није изборио ни за прилику да направи брејк, па је одлука пала у тај брејку. После почетног вођства Штјепанека од 2:0, Ђоковић је освојио пет поена заредом и повео са 5:2, а онда је дошо не необјашњивог пада концентрације и Чех је узвратио са пет узастопних поена, чиме је меч увео у четврти сет.

Поново је виђена велика борба у којој се чинило да чешки тенисер улаже неупредиво више енергије него Ђоковић. Такав приступ донео му је шансу за брејк у 11. гему, али није успео да је искористи, па се поново играо тај брејк.

Као и у трећем сету, Ђоковић је повео са 5:2 и имао је прилику да заврши меч са своја два сервиса, али је изгубио оба поена и Штјепанек је изједначио на 5:5, да би потом промашио зицер на мрежи, чиме је српском тенисеру поклонио меч лопту.

О последњем поену на крају је одлучивало "око соколово", јер је Штјепанек тражио челенџ, а на компјутерској анимацији се видело да је лоптица пар милиметара закачила линију.

Ђоковић је после победе похвалио игру тридесетпетогодишњег Штјепанека и истакао да је у појединим тренуцима имао проблема, јер пре Вимблдона није одиграо ниједан меч на трави.

"Водио сам 2:0 у сетовима, имао сам шансе за брејк у трећем и требало је тада да завршим, али морам да честитам Радеку. Сјајно се кретао, без обзира што има 35 година, добро је користио подлогу", рекао је Ђоковић одмах после меча.

"Нисам играо на трави пре Вимблдона, а меч првог кола сам брзо завршио. Знао сам да морам да останем концентрисан, јер сам знао шта може, нарочито на трави. Било је тешко све време", рекао је Ђоковић.

 

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару