Читај ми!

Ролан Гарос: Надал наставља владавину

Новак Ђоковић није успео да тријумфује на Ролан Гаросу. У великом финалу њега је савладао Рафаел Надал са 3:1 (3:6, 7:5, 6:2, 6:4). Велика борба два тениска титана окончана је после три и по сата фантастичног тениса тријумфом Шпанца, који је овом победом сачувао прво место на АТП листи.

Ђоковић тако ни у другом финалу на Ролан Гаросу није успео да освоји титулу, а Надал је стигао до девете титуле у Паризу, а укупно до 14. грен слема у каријери. Шпанац је победом задржао прво место на АТП листи, а Ђоковић је поред пропуштене шансе за повратак на врх, пропустио и прилику да комплетира титуле на грен слемовима.

На почетку меча обојица тенисера били су сигурни на свој сервис, па до осмог гема није било ниједне брејк прилике. Први је до брејк шанси стигао Ђоковић, искористио је грешке Надала и повео са 5:3. У наредном гему Надал је запретио, повео је са 15:40, али је српски тенисер добио четири наредна поена и после 45 минута игре повео са 1:0 у сетовима.

Други сет је почео као и први, није било брејка до петог гема када је Надал одузео сервис противнику одличном игром, али је Ђоковић већ у наредном вратио брејк (4:3).

У наредна четири гема није било великих узбуђења, а победник је решен у 13. гему у којем је Ђоковић сервирао за тај-брејк. Српски тенисер је тај гем одиграо врло лоше, лоше је сервирао и тако помогао Надалу да изједначи у сетовима на 1:1.

Ђоковић је с лошом игром наставио и у трећем сету, па је Надал врло брзо повео са 3:0, везавши тако пет гемова. У седмом гему, који је трајао 11 минута, Ђоковић је имао прилику да се врати у сет, али се Надал одбранио и добром игром у наредном гему, направио још један брејк и повео са 2:1 у сетовима.

И у четвртом сету је виђен сличан сценарио. На почетку су тенисери били сигурни на свој сервис, а онда су уследила два брејка, по један на обе стране. У деветом гему водила се велика борба, а на крају је Надал био сигурнији, па је у наредном гему Ђоковић сервирао за останак у мечу. Ђоковић у тим тренутцима није издражао притисак, а меч је завршио дуплом сервис грешком.

Ток меча:

18.45 - Крај меча. Рафаел Надал је савладао Новака Ђоковића са 3:1 по сетовима 3:6, 7:5, 6:2, 6:4. 

18.44 -  На сервис нашег тенисера Надал долази до прве меч лопте, 30:40. Двострука сервис грешка Новака и надал добија четврти сет са 6:4. 

18.38 - Новак је у налету. Покушава да преломи сет. Након освојеног сервис гема, поново тражи своју шансу на сервис противника. Крајњим напорима Надал успева да се одбрани и освоји свој сервис.

18.27 - Новак покушава да узврати, напада Надала, осваја две везане брејк лопте. Користи другу и одузима сервис Шпанцу. 

18.24 - Први до брејк шансе у четвртом сету стиже Шпанац. Након неколико изједначења на предност за нашег тенисера Надал успева да стигне до брејк шансе. Користи је и води са 4:2.

18.10 - Сада прети Шпанац. Ипак наш ас успева да се одбрани и освоји свој сервис гем, 2:2.

18.05 - Ђоковић долази до 15:30 на сервис противника. Надал одбија напад и осваја свој сервис.

18.01 - Оба тенисера сигурна на старту четвртог сета. 1:1.  

17.50 - На сервис нашег аса Надал долати до прве сет лопте у трећем сету. Користи је добија трећи сет са 6:2. Трећи сет је трајао 50 минута.

17.38 - Нови сервис Шпанца и нови покушај Новака да да надокнади изгубљено. Након велике борбе и три изједначења после предности противника, наш тенисер долази до брејк прилике. Пропушта је. Надал успева да веже још два поена и освоји свој сервис, 5:2.  

17.24 - Ђоковић се "враћа" у меч, успео је да преброди кризу. Поново напада сервис Надала. Успева да дође до прве брејк лопте у трећем сету. Пропушта је. Потом Шпанац везује два поена након одличних сервиса и осваја гем.

17.21 - Новак коначно прекида серију противника од пет везаних гемова. Осваја свој сервис и смањује на 3:1 у трећем сету.

17.16 - Надал лети по терену, након брејка лагано осваја и свој сервис и води са 3:0 у трећем сету.

17.13 - Надал преузима контролу. Диктира темпо и успева да искористи прву брејк шансу у трећем сету и стигне до раног брејка 2:0.

17.09 - Трећи сет сервисом је отворио Надал, уз мање пробле успео је да освоји уводни гем.

17.00 - Надал користи грешке Новака и долази до две сет лопте на његов сервис. Користи прву за 7:5 у другом сету. Сет је трајао 61 минут игре.

16.55 - Надал је освајањем свог сервиса осигурао тај-брејк. Предстоји да то уради и Новак.

16.51 - Уследила су два "мирна" гема. Оба тенисера сигурна на свој сервис 5:5.

16.41 - Наставља се борба за сваки поен. У наредном гему Шпанац напада, сада он има шансу да поново стигне до предности. Овог пута наш ас не да свој сервис, 4:4.

16.36 - Новак узвраћа. Већ у наредном гему користи прву брејк шансу у другом сету и одузима сервис Шпанцу, 3:4.

16.31 - Први до брејк шансе у другом сету стиже Надал. Новак успева да се спаси. Међутим, противник долази до нове шансе, другу користи и долази до брејка, 4:2.

16.14 - Ђоковић наставља са добром игром. Константно притиска сервис противника, прети и чека своју шансу. Једноставно не дозвољава противнику да се опусти.

16.09 - Новак је сигуран на свој сервис, 1:1.

16.05 - Надал прекида серију нашег аса од три везана гема. Осваја свој сервис за почетно пођство у другом сету.

16.01 - Други сет сервисом је почео Шпанац. 

15.55 - Надал узвраћа. Сада он осваја прва два поена на сервис нашег аса, 0:30, а потом долази и до две брејк лопте. Новак успева да се спаси, 40:40. Затим везује још два поена и осваја први сет резултатом 6:3. Први сет трајао је 44 минута игре.

15.50 - Ђоковић напада сервис противника. Осваја прва два поена, 0:30. Затим долази до две везане брејк шансе. Надал успева да се извуче, 40:40. Наш тенисер осваја и трећу брејк шансу. Користи је, 5:3.

15.42 - Сада Надал прети, 15:30, потом стиже и до изједначења 40:40. Међутим, Новак не да свој сервис, 4:3.

15.31 - Ђоковић пропушта прву прилику да стигне до бреј шансе. При резултату 30:30 на сервис противника лоптицу шаље у мрежу. У наставку Шпанац осваја свој сервис.

15.24 - "Опипавање пулса". Почетак меча без брејк прилика, оба тенисера сигурна на свој сервис, полако се борба распламсава. Виђен је и први поен са дужом разменом, охрабрујуће, припао је Новаку. После три гема наш тенисер води са 2:1.

15.17 - Без проблема Новак осваја свој уводни сервис.

15.14 - Почео је меч. Први је на сервису Новак Ђоковић.

15.02 - Играчи су на терену. Након загревања очекује се почетак спектакла.

14.45 - Ишчекује се излазак Новака Ђоковића и Рафаела Надала на Филип Шартије. 

14.24 - Кинеске тенисерке Се Шувеи и Пен Шуаи освојиле су Отворено првенство Француске, пошто су у финалу победиле италијански дубл Сара Ерани/Роберта Винчи са 2:0, по сетовима 6:4, 6:1.  

Финални дуел на Ролан Гаросу биће 41 међусобни меч Ђоковића и Надала, а Шпанац води са 22:19 у победама. Тешко је одредити којем тенисеру је данашњи сусрет значајнији у каријери, што је додатни психолошки притисак пред почетак меча.

Освајањем финала Ђоковић би једном победом у своју тениску биографију уписао низ значајних резултата. Дошао би до првог трофеја на грен слему у Паризу, уједно би се вратио на прво место АТП ранг листе тенисера, а остварио би и своју певу победу над Рафаелом Надалом у Ролан Гаросу.

На другој страни, Рафаел Надал настојећи да остане на само једном поразу на Ролан Гаросу у досадашњој каријери, брани позицију првог тенисера света и очекује девети трофеј на париској шљаци.

Број коментара 84

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 25. јун 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару