Читај ми!

Ана и Јелена у другом колу Ролан Гароса

Српске тенисерке Ана Ивановић и Јелена Јанковић победама су стартовале на Ролан Гаросу. Ана је пласман у друго коло изборила победом над домаћом тенисерком Каролином Гарсијом са 2:0 (6:1, 6:3), док је Јелена у мечу који је јуче прекинут због мрака победила Канађанку Шерон Фичмен са 2:1 (5:7, 6:1, 6:3).

Две најбоље рангиране српске тенисерке Ана Ивановић и Јелена Јанковић пласирале су се у друго коло Отвореног првенства Француске.

Ана је до победе над Гарсијом дошла за 67 минута игре - 2:0 (6:1, 6:3).

Ивановићева је у првом сету направила чак три брејка, па је после 31 минута игре дошла до предности.

На почетку другог сета Ана је одмах Гарсији одузела сервис, међутим, Францускиња је узвратила, али је Ана већ у наредном гему поново направила брејк.

Ивановићева је имала 10 винера и 18 неизнуђених грешака, док је Францускиња имала осам диркетних поена и чак 34 грешке.

Ана Ивановић ће се у другом колу састати са Украјинком Елином Светолином, којој је Петра Амртић из Хрватске данас предала меч при резултату 5:0 у првом сету.

И друга српска тенисерка била је успешна у Паризу - Јелена Јанковић је у првом колу Ролан Гароса победила Канађанку Шерон Фичмен са 2:1 (5:7, 6:1, 6:3).

Меч је почео у понедељак, али је због мрака прекинут у другом сету.

У наставку меча српска тенисерка је за мање од сат времена сломила отпор противнице.

Она ће у другом колу играти против Јапанке Каруми Наре. Биће то њихов трећи сусрет, Јанковићева води са 2:0 у победама, а последњи пут су играле на Аустралијан опену ове године када је наша тенисерка била успешнија - 2:0 (6:4, 7:5).

Јанковић: Не волим да играм увече!

Јелена Јанковић изјавила је да јој је било тешко на почетку меча против Шерон Фичман у првом колу Ролан Гароса, који је почео у понедељак касно увече, а завршио се данас.

"Генерално не волим да играм увече, а ако играм увече касно, морам да се наспавам, док сам јуче цео дан била на опрезу. Нисам могла да се наспавам или опустим, пратила сам мечеве, а они су били чудни, пуни преокрета. Онда не нисам знала шта да радим, да ли да почнем да се загревам, да ли да једем... и тако 10 сати", рекла је Јанковићева српским новинарима у Паризу.

Јанковић и Фичман су у понедељак тек око 20 изашле на терен, и то пошто су премештене на терен број седам.

"Било је боље данас, али нисам успела да се опустим. Није лако када прекинете меч. Не можете нормално да спавате, јер знате да морате да кренете одмах... Задовољна сам својом победом, у пар наврата сам показала своју игру", рекла је Јелена Јанковић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару