Читај ми!

Титула за Србију, Новак "краљ" Рима!

Ђоковић - Надал 2:1 (4:6, 6:3, 6:3). Новак Ђоковић освојио је турнир у Риму, након што је савладао Рафу Надала са 2:1 у финалу, иако је изгубио први сет. Ово је за моју земљу и људе који у њој пате, рекао је Ђоковић.

Можда је Рафа Надал "краљ" шљаке, али не данас, када је Новак Ђоковић постао "краљ" Рима

Најбољи српски тенисер освојио је турнир мастерс серије у Риму пошто је у финалу савладао браниоца трофеја, Шпанца Рафаела Надала, са 2:1 у сетовима - 4:6, 6:3, 6:3.

Ђоковић, који је у Риму претходно славио 2008. и 2011. године, заслужено је победио седмоструког шампиона после преокрета у очекивано занимљивом и узбудљивом дуелу.

Србин је освојио трећи трофеј ове сезоне, после Мајамија и Индијан Велса, што је његов 19. тријумф на мастерсима, а укупно 44. титула у каријери, међу којима су шест на грен слем турнирима.

Своје пето финале у Риму Ђоковић није почео на жељени начин. За разлику од првог рекета света, није био агресиван и сигуран, па је Шпанац заслужено повео у сетовима.

Међутим, српски тенисер је постепено и стрпљиво хватао замах и ритам и уз два брејка без већих потешкоћа изједначио резултат.

У трећем сету двојица тениских великана водили су традиционално беспоштедну и узбудљиву борбу, у њиховом 41. међусобном окршају. Ђоковић је већ на старту одузео сервис Надалу, што је, испоставиће се било и пресудно, иако је Шпанац узвратио у шестом гему за 3:3.

Српски ас је, међутим, одмах освојио гем на противнички сервис за вођство од 4:3, да би до краја сусрета рутински контролисао ситуацију и још једним брејком окончао борбу после два сата и 21 минут игре искориствиВши другу меч лопту.

Ђоковић је остварио 19. победу против Надала и сада има три мање од Шпанца, али тек четврту на шљаци од укупно 17 дуела на тој подлози.

Новак је посветио победу својој земљи и људима који у њој пате због поплава.

"Хвала много публици и мом тиму. Ово срце на терену је за моју земљу и људе који у њој пате", рекао је Ђоковић.

Ђоковић је одмах после тријмумфа на камери фломастером написао "Ово је за Србију и Босну", земље које су ове недеље погођене катастрофалним поплавама.

"Хвала и мом тиму, који је све време био уз мене. Увек је задовољство грати против Рафаела. Надам се да ћу се вратити и следеће године", рекао је Ђоковић.

С обзиром да је тек залечио повреду ручног зглоба, победа над Шпанцем представља сјајну увертиру и огромно охрабрење пред наступ на Ролан Гаросу, једином грен слему који недостаје у колекцији фантастичног српског тенисера.

Данашњом победом Ђоковић је смањио предност Надала, водећег на АТП листи, за око 1.200 бодова и сада се приближио Шпанцу на око 700 бодова.

Српски тенисер је тријумфом у Риму освојио новчану награду од 549.000 евра, док је Надалу припало упола мање.

Овако је текао меч: 

18.39 - Меч лопта за Ђоковића... Ипак, прву није искористио. Имаће још једну... Надал шаље лопту ван терена, крај меча!

18.36 - Ђоковић осваја гем без изгубљеног поена, Надал сервира за останак у мечу. 

18.26 - Велика борба у трећем сету. Новак не успева да одузме још један сервис Надалу, али зато то полази за руком Шпанцу. Нерешено је 3:3. 

17.58 - Новак користи период добре игре и прави брејк већ на почетку трећег сета. 

17.52 - Ђоковић долази до изједначења, осваја други сет резултатом 6:3. 

17.33 - Надал је смањио на 3:2. 

17.17 - Одличан одговор Ђоковића на почетку другог сета! Новак је повео са 2:0. 

17.08 - Рафаел Надал осваја први сет резултатом 6:4. 

17.00 - Повео је Надал са 4:1, али је Ђоковићвратио неизвесност у први сет, смањује на 5:4. 

16.37 - Узбудљива прва три гема у Риму, изузетнбо тешко се долази до поена, Надал први долази до брејка, води са 2:1. 

16.20 - Почело је велико финале, први сервира Ђоковић. 

16.08 - За неколико минута се очекује почетак меча у Риму. 

Број коментара 54

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару