Ђоковић: Бићу спреман за Рим и Ролан Гарос

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић рекао је да је задовољан како иде опоравак од повреде зглоба десне руке и да ће скоро сигурно играти на предстојећем мастерсу у Риму.

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић изјавио је да ће највероватније бити спреман за турнир Мастерс серије у Риму.

"Данас сам одрадио појачан тренинг након што ми је рука последњих пет, шест дана била на поштеди. Задовољан сам, све је прошло без болова, очекује ме још једно снимање поподне када ћемо донети дефинитивну одлуку о наступу у Риму. Ипак, са 95 одсто сигурности могу да кажем да ћу играти тамо", рекао је Ђоковић новинарима после отвореног тренинга у Београду на теренима тениског клуба Партизан.

Он је додао да му је жао што га није било на турниру у Мадриду, али да је процена лекарског тима била да је боље да одустане и спреман дочека Рим, Ролан Гарос и Вимблдон, који су свакако важнија такмичења.

Када је у питању Ролан Гарос, једини гренд слем који му недостаје у каријери, Ђоковић је истакао да ће учинити све да освоји титулу.

"Без икакве дилеме, Надал је апсолутни фаворит, без обзира на поразе у Монте Карлу и Барселони. Уз њега, ту су Федерер и Вавринка, који је после освајања Аустралијен опена психолошки сазрео и придружио се великој четворци. Наравно, ту смо и Мари и ја. Зависиће од много фактора", истакао је Ђоковић.

Према његовим речима, могуће је да ће му мали проблем представљати чињеница да ове године није одиграо много мечева на шљаци.

"Сигурно је да ће ми први меч у Риму бити најтежи, поготово што сам до сада одиграо само четири меча на шљаци, у Монте Карлу, али све под боловима. Ипак, ово је моја подлога, на њој сам одрастао и на њој се најбоље осећам", рекао је Ђоковић.

Ђоковић је признао да је и борба за позицију број један високо на листи његових приоритета и открио да ће уз њега на турнирима у Риму и Паризу бити и Борис Бекар и Маријан Вајда.

"Још од раније је постојао договор да обојица буду уз мене током Ролан Гароса, а Рим ће бити најбоља генерална проба да видимо како то функционише заједно. Бекер је први тренер, али зна се колико је Вајдина улога битна и надам се да ће та сарадња бити успешна", поручио је Ђоковић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару