Читај ми!

Јелена испустила победу

Јелена Јанковић није успела да се пласира у треће коло турнира у Мадриду. Поражена је од Рускиње Анастасије Пављученкове са 2:1, по сетовима 6:2, 5:7, 7:6 (7:3). Рускиња ће у трећем колу играти против наше Ане Ивановић.

После велике борбе у три сета, након два сата и 40 минута игре Јелена је положила оружје пред Пављученковом. Био је то изузетно узбудљив меч, пун преокрета, одличних потеза и грешака на обе стране. Јелена је, после изгубљеног сета, успела да се врати у меч и изједначи. Потом је у одлучујућем сету повела са 4:1, али кад је требало да докрајчи противницу, једноставно је стала и изгубила меч у тај-брејку.

Јелена је лоше ушла у меч против Рускиње. На самом старту дозволила је противници да јој одузме сервис, а потом и поведе са 2:0. Уследио је миран период сета у коме су обе тенисерке освајале своје сервисе. Јанковићева је наставила да се мучи у својим сервис-гемовима, а Пављученкова је користила сваку прилику да запрети. У седмом гему Рускиња после велике борбе долази до новог брејка, а онда осваја свој сервис-гем за 6:2 у првом сету.

Много боља игра Јелене у другом сету. Поново је она прва сервирала, али овог пута је била сигурна. Противница је наставила са добром игром, све до резултата 3:2. Тада Јанковићева успева да одузме сервис противници и стигне до предности. Међутим, већ у наредном гему Рускиња успева да узврати, а потом стигне и до изједначења (4:4).

У наредном гему наша тенисерка спасава две брејк лопте и поново води (5:4). Затим покушава да противници одузме сервис и долази до две везане сет лопте. Обе одлазе у неповрат. Рускиња осваја још два поена за 5:5. Јелена без изгубљеног поена потом осваја гем. Нови сервис Пављученкове и нове две везане брејк шансе за Јелену. Користи другу за коначних 7:5 у другом сету.

Трећи сет донео је ревију брејкова. Јелена је одлично кренула, дошла до раног брејка и вођства од 2:0. Рускиња узвраћа, враћа брејк. Међутим, наша тенисерка поново одузима сервис противници и долази до предности од 4:1. 

Рускиња се не предаје. Поново напада и долази до изједначења - 4:4. На свој сервис Јелена успева да спасе три везане брејк лопте. Потом и Пављученкова осваја свој сервис. Уследила је још једна размена брејкова и меч је решен у тај-брејку.

Рускиња на самом старту долази до мини-брејка, а потом и до предности од 3:0. Противница осваја још један мини-брејк. Јанковићева успева да се извуче из тешке ситуације и смањи на 4:1. Међутим, Пављученкова је неумољива, осваја своја два сервиса и долази до пет везаних меч лопти. Користи трећу за коначних 7:3 у тај-брејку.

Противница Пављученкове у наредном колу је наша Ана Ивановић. 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару