Читај ми!

Србија испала, Румунија у светској групи!

Након велике борбе у три сета, Сорана Крстеа је победила Бојану Јовановски са 2:1 (6:3,6:7 и 6:3) и одвела Румунију у Светску групу Фед купа. Укупан резултат је 3:1 у победама за Румунију. Србија ће наредне сезоне играти у Првој групи евро-афричке зоне.

Женска тениска репрезентација Србије играће следеће године у Евро-афричкој зони Фед купа, пошто је данас у Букурешту изгубила од Румуније са 1:3 у баражу за опстанак у Светској групи два Фед купа.

Трећи, одлучујући поен Румунији донела је 27. тенисерка света Сорана Крстеа победом против 39. на ВТА листи, Бојане Јовановске са 2:1 у сетовима (6:3, 6:7, 6:3).

Јовановска је раније данас играла против Симоне Халеп меч који је јуче одложен због кише и изгубила у два сета 2:6, 4:6, па је Румунија повела са 2:0. Ана Ивановић је после тога смањила на 1:2 победом од 6:3, 7:6 против Халепове.

Крстеа је у првом сету направила брејк више - два, и повела у мечу.

Она је у осмом гему другог сета имала две меч лопте, али је Јовановска ипак успела да дође до тај-брејка и добије га са 9:7.

У трећем сету Јовановска је успела да изједначи на 3:3, али је Крстеа после тога направила још два брејка и обезбедила својој екипи опстанак у Светској групи Два Фед купа.

Жал за победом, Румунке боље

Најбоља српска тенисерка Ана Ивановић рекла је да јој је криво што је њен тим изгубио од Румуније у баражу за опстанак у Светској Б групи ФЕД купа, али је признала да је домаћин био бољи ривал.

"Ми смо имали шансу, упркос томе што смо губили са 2:0. Криво ми је што је све испало овако, али је Румунија одиграла врхунски. Имали су уз себе и публику, која је знала да их подигне", рекла је Ивановићева на конференцији за новинаре после пораза у Букурешту.

Селектор Србије Дејан Вранеш истакао је да нема шта да замери свом тиму после пораза од 3:1.

"Немам шта да им замерим, јер су се бориле и знам да је свака од њих дала максимум. Могли смо да добијемо мечеве, али нисмо успели. Овај наш тим може још годинама да игра заједно. Битно је да девојке буду здраве и имају континуитет", навео је Вранеш.

Србија ће након данашњег пораза такмичење у ФЕД купу наставити у Првој групи Евро-афричке зоне, али је Вранеш рекао да верује да већ следеће године екипа може да се врати у Светску групу.

Он је додао да је Србија предала последњи пети меч у дублу против Румуније, јер је Нина Стојановић имала проблема са мучнином после јела.

У данашњем одлучујућем мечу у Букурешту, Бојана Јовановски изгубила је од Соране Кирстее.

"Дала сам све од себе, али недостајало је среће у појединим тренуцима. Никада нисам видела Кирстеу да овако трчи. Она је била баш мотивисана данас и стварно се трудила", закључила је Јовановски.

Овако је протекао дан у Румунији:

16.07 - Крај. Румунија је у дветскох групи, Србија испала! У веома узбудљивом мечу Сорана Крстеа победила нашу Бојану Јовановску са 2:1 (6:3, 6:7 и 6:3) и тиме донела одлучујући поен Румунији. 

15.22 - Изједначење! Бојана је спасила три меч лопте и освојила други сет после велике борбе и тај-брејка - 7:6 (9:7). Одлучује трећи сет! 

14.16 - Нажалост, Бојана је изгубила први сет од Крстее - 3:6. 

13.35 - Почео је меч између Соране Крстее и Бојане Јовановски.

13.09 - Победа Ане Ивановић! Након велике борбе и тај-брејка у другом сету наша играчица је славила победу од 2:0 (6:3, 7:6/7:2/) и смањила укупан резултат на 2:1.

12.15 - Има наде! Ана је добила први сет са 6:3! 

11.45 - Почео је меч између Симоне Халеп и Ане Ивановић, који ће можда одлучити победника овог дуела. 

10.05 - Симона Халеп је добила и други сет (6:4) и донела велику предност Румунији, која сада води са 2:0 и налази се близу укупне победе.

09.27 - Халепова лако добија први сет против Бојане - 6:2.

09.13 - Настављен је јуче прекинути меч између Симоне Халеп и Бојане Јовановски.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару