Читај ми!

Судија зауставио Лајовића

Лајовић - Долгополов 1:2 (6:3, 0:6, 6:6 /5:7/). Неизвестан меч у Мајамију између Душана Лајовића и Олександра Долгополова прекинула је киша при резултату 5:5 у трећем, одлучујућем сету. У наставку меч ушао у тај-брејк. Велика грешка судије оставила нашег тенисера без меч лопте. Подршку са трибина Лајовићу је пружио и Новак Ђоковић. Лајовић: Много тога позитивног могу да извучем из овог меча.

Душан Лајовић одиграо је још један фантастичан меч у Мајамију. „Лаки лузер" је у борби за осмину финала поражен од Украјинца Олександра Долгополова са 2:1. Душан је био на прагу да избаци фаворита из даљег такмичења. На том путу испречио му се линијски судија који је нерезонски викнуо "аут" при резултату 5:5 у тај-брејку, а лопта је била десетак сантиметара у пољу Украјинца. То је спречило Лајовића да стигне до меч лопте. Потом је знатно искуснији Долгополов освојио наредна два поена и решио меч у своју корист.

У првом сету Лајовић је био бољи. При вођству од 2:1 успео је да одузме сервис Украјинцу и дође до брејка предности. Потом је рутински привео сет крају задржавши предност за 6:3. Долгополов је одговорио силовито у другом сету, у којем није препустио нити један гем младом српском тенисеру.

Уследио је трећи, одлучујући сет у коме је виђена права драма. Наш тенисер је два пута имао по брејк предности, међутим, Украјинац је оба пута успео да узврати, други пут у тренутку када је Душан сервирао за меч. При резултату 5:5, уследио је једночасовни прекид због кише.

После прекида оба тенисера су била сигурна на свој сервис, па је победник решен у тај-брејку. Ни тада Лајовић није имао среће, јер је код резултата 5:5 освојио поен, али је линијски судија узвикнуо "аут", иако се после челенџа показало да је лопта била у терену бар петнаестак центиметара. То је потпуно деконцентрисало српског тенисера, који је лако изгубио наредна два поена и противник је славио победу. 

Упркос поразу, Лајовић може да буде завовољан учешћем на турниру у Мајамију, јер ће на АТП листи напредовати више од десет места и биће међу 80 најбољих играча света.

Лајовић: Много тога позитивног могу да извучем

Српски тенисер Душан Лајовић рекао је да му много значи што је равноправно играо са Олександром Долгополовим на мастерс турниру у Мајамију.

"Много тога позитивног може да се извуче из овог меча, јер сам играо равноправно са играчем из првих 20, сервирао сам за меч, имао сам мини-брејк... много позитивних ствари. Надам се само да могу да задржим овај ниво у предстојећим турнирима", рекао је Лајовић.

"Тешко ми је сада да правилно анализирам, тек се завршио меч и још сам под утисцима. Не знам шта би било да судије није рекао 'аут', јер сам прилично лако добио лопту. Можда бих добио и меч лопту? Али, десило се што се десило. Тако је то у спорту, знам да судија није хтео да погреши. То ме мало пореметило и још сам размишљао о томе кад сам после сервирао, тако да је и то мало допринело на крају", рекао је Лајовић.

Репрезентативац Србије тренутно је 89. на АТП листи, а до трећег кола је дошао као "срећни губитник". Долгополов је 23, а други сет је добио са 6:0.

"Играо је невероватно тада, погађао поене који нису били лаки... стварно нисам био у ситуацији да освојим гем. После тог другог сета рекао сам себи да је он подигао игру, али да могу и ја, и да треба да се борим како знам и умем. Успео сам у трећем сету. Мало је фалило да то буде довољно, али данас није", рекао је Лајовић.

Двадесеттрогодишњег тенисера је бодрио и најбољи тенисер Србије и други играч света Новак Ђоковић, а Лајовић је казао да му то много значи.

"Више пута сам говорио колико је невероватно то што Новак ради за нас, стално нас бодри и помаже кад год може. Данас је дошао на пуне трибине и вероватно су многи хтели да се сликају са њим и да траже аутограм, а њега сутра чека меч. Све то много значи нама млађим играчима", рекао је Лајовић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару