Читај ми!

Јелена, од очаја до сјаја и назад

Јелена Јанковић поражена на старту турниру премијер серије у Мајамију. Јелена је изгубила од Американке Варваре Лепченко са 1:2 (3:6, 6:2, 6:7 /2:7/). Јелена пропустила 5:1 у трећем сету, једноставно стала и дозволила противници да направи преокрет.

Најбоље рангирана српска тенисерка Јелена Јанковић поражена је на старту турнира у Мајамију. Наша тенисерка била на корак од тријумфа. Након губитка првог сета, Јелена је заиграла фантастично преокренула меч и стигла до 5:1 у трећем сету. Тада је једноставно стала и дозволила противници да преокрене меч. Лепченко је успела да се избори за тај-брејк у коме је била сконцентрисанија од наше тенисерке и заслужено је тријумфовала.

Јелена је лоше ушла у меч то Американка користи и уз рани брејк долази до предности од 3:0. До краја сета наша тенисерка је покушала да узврати, међутим пропушта шансу за брејк при резултату 4:2. Противница потом рутински приводи сет крају, 6:3.

Други сет донео је много бољу игру Јанковићеве. Успела је да наметне свој стил игре, иако је на старту изгубила свој сервис и поново дозволила противници да поведе. Ипак, тада се "пробудила" и до краја сета Лепченко је освојила још само један гем. Јанковићева уз три брејка добија други сет са 6:2.

У одлучујућем сету тенисерке су размениле по један брејк. Тада Јелене креће на све или ништа и уз још два брејка долази до предности од 5:1. Када се очекивало да ће Јелена дотући противницу, она је стала. Дозволила је противници да се врати у меч и стигне до изједначења, 5:5. Потом обе тенисерке освајају своје сервисе, уследио је тај-брејк.

Препорођена Лепченко била је незадржива, дозволила је нашој тенисерки да освоји само два поена, 7:2 у тај-брејку. Американка у шеснаестини финала игра против Ајле Томљановић из Хрватске, која је победила Гарбине Мугурузу из Шпаније са 2:1 у сетовима.

Пласман у шеснаестину финала Мајамија у четвртак је изборила Ана Ивановић, а њена наредна противница је 20. носилац, Италијанка Флавија Пенета.

Женски турнир на Флориди игра се за укупан наградни фонд од 5,42 милиона долара, а титулу брани први рекет света, Американка Серена Вилијамс.

 

 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару