Читај ми!

Федерер зауставио Нолета

Новак Ђоковић ипак неће бранити титулу на турниру у Дубаију. Наш тенисер поражен је у полуфиналу од Роџера Федерера са 2:1 у сетовима - 3:6, 6:3, 6:2. Ово је био њихов 32. окршај и 17. пораз Ђоковића. Федерер се у борби за титулу састаје са Томашем Бердихом.

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић неће бранити титулу на АТП турниру у Дубаију пошто је у полуфиналу изгубио од ССвајцарца Роџера Федерера са 2:1 у сетовима - 3:6, 6:3, 6:2.

Српски и швајцарски ас одиграли су сјајан меч, пун лепих поена, удараца и атрактивних потеза, а Федерер је славио потпуно заслужено.

Први сет није наслућивао овакав исход пошто је Ђоковић био сигуран и диктирао темпо, па је након брејка већ у другом гему повео са 1:0.

У наставку борбе однос снага ма терену је промењен, јер је српски тенисер заиграо са осцилацијама и више грешио, чини се да му је посебно засметала краткотрајна пауза због кише, тако да је Федерер после брејка у шестом гему стигао до изједначења.

Одлучујући трећи сет протекао је у знаку Швајцарца, који је играо импресивно, а сервирао готово беспрекорно, за разлику од Србина са неуобичајеним грешкама. Федерер је повео на противнички сервис, а када је то исто урадио у петом гему за вођство од 4:1 било је јасно да Ђоковић нема шанси за преокрет.

Српски тенисер није се предавао и уложио је максимум напора да меч уведе у неизвесну завршницу, међутим, раније грешке скупо су га коштале, а противник је скоро сваку умео да искористи.

Био је ово укупно 32. међусобни окршај тренутно другог и осмог тенисера света и 17. пораз Ђоковића.

Федерер се у борби за титулу састаје са Чехом Томашем Бердихом, који је победио Немца Филипа Колшрајбера са 7:5, 7:5.

Турнир у Дубаију, који се игра за наградни фонд од 1,9 милиона долара, Ђоковић је до сада освајао четири пута, 2009, 2010, 2011. и 2013.

ПОГЛЕДАЈТЕ ТОК МЕЧА: 

18.06 - Крај меча. Федерер је успео да освоји гем на свој сервис и тако се придружи Бердиху у финалу турнира.

18.00 - Ђоковић добија шести гем - 4:2. Швајцарац сада на свој сервис има прилику да дође до победе и финала.

17.56  - Федерер после маратонског петог сета поново одузима нашем тенисеру сервис и сада има два брејка предности у одлучујућем сету! Новак је на великим мукама - 4:1.

17.35 - Новак никако не успева да пронађе игру из првог сета. Федерер већ на старту трећег сета одузима нашем асу сервис.

17.29 - Швајцарац је успео да до краја сета задржи стечени брејк предности и тријумфује у другом сету 6:3. Одлука о томе ко ће у полуфинале биће позната после трећег сета.

17.21 - Федерер први стиже до брејка у другом сету. Швајцарац је имао чак три брејк лопте, а трећу је и успео да искористи - 2:4. 

17.16 - Киша је изненадила све у Дуабију и накратко прекринула меч.

17.14 - Имао је Ђоковић шансу за брејк у петом гему, али је Федерер ипак успео да се извуче из неугодне ситуације.

17.10 - Оба тенисера у другом сету сигурна на свој сервис - 2:2.

16.51 - Новак Ђоковић освојио први сет против Роџера Федерера резултатом 6:3. Први сет је трајао 36 минута. 

16.33 - Велика борба у петом гему на сервис нашег аса. Федерер притиска Новаков сервис, након 0:30, Новак преокреће на 40:30. Ипак, Федерер долази до прве брејк шансе, међутим, Ђоковић успева да се одбрани и задржи брејк предности, 4:1.

16.20 - Ђоковић наставља у истом стилу одузима сервис противнику, искористивши прву од две везане брејк шансе, и води са 2:0.

16.18 - Наш тенисер сигуран на старту меча лако осваја свој сервис и води са 1:0 у првом сету.

16.15 - Почео меч између Ђоковића и Федерера.

15.52 - Чешки тенисер Томаш Бердих пласирао се у финале турнира у Дубаију. Бердих је у полуфиналу савладао немачког играча Филипа Колшрајбера са 2:0 у сетовима (7:5, 7:5).

Број коментара 55

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 24. јун 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару