Читај ми!

Вавринка шампион, Надал у сузама

Швајцарац Станислас Вавринка освојио Аустралиан опен. У финалу је био бољи од Шпанца Рафаела надала са 3:1 по сетовима (6:2, 6:2, 3:6, 6:3). Надал није издржао приликом обраћања публици прорадиле су емоције, заплакао је. Велики тријум Ваврике и прва грен слем титула у каријери.

Фантастичан почетак сезоне за Вавринку на једном турниру победио је тренутно двојицу најбољих Новака Ђоковића у четвртфиналу и Рафаела Надала у финалу Отвореног првенства Аустралије и показао да је у врхунској форми. Вавринка је до шесте титуле у каријери, а прве на грен слем турнирима дошао сасвим заслужено после два сата и 20 минута игре.

Осми тенисер света Вавринка је први сет освојио за нешто мање од 40 минута, пошто је сачувао предност брејка, који је направио у четвртом гему.

Вавринка је добро почео и други сет, повео је са 2:1 и имао је сервис, али је Надал у паузи тражио лекарску помоћ. Шпанац је изашао са терена у свлачионицу, највероватније због повреде леђа, а Вавринка се тада расправљао са судијом Карлосом Рамосом, тражећи да му објасни због чега се указује помоћ његовом противнику.

Надал се убрзо вратио, лоше се кретао и слабије ударао, што је Вавринка искористио, освојио три гема узастопно и повео са 5:1. Први тенисер света је затим, уз много проблема спасио три сет лопте и освојио гем на свој сервис, да би Вавринка у наредном сачувао свој сервис и повео са 2:0 у сетовима.

Надал је заиграо боље у трећем сету, већ у другом гему је направио брејк и ту предност је сачувао до краја, па је смањио на 1:2 у сетовима.

Вавринка је добро почео четврти сет, направио брејк у шестом гему и повео са 4:2, али је у наредном изгубио сервис без освојеног поена. Он је, ипак, успео да врати брејк, а затим и освоји гем на свој сервис, искористи прву меч лопту и после два сата и 20 минута оствари велику победу.

Вавринка ће после победе у Мелбурну са осмог скочити на треће место на АТП листи и тако постати тренутно најбоље рангирани швајцарски тенисер, испред Роџера Федерера.

Овако је текао меч:

12.09 - Крај. Вавринка са нулом осваја свој сервис гем и добија четврти сет са 6:3. Швајцарац је добио Надала са 3:1 у сетовима и освојио Отворено првенство Аустралије.

12.06 - Нови гем, нови брејк. Вавринка користи прву од две везане брејк шансе и поново има брејк предности и прилику да сервисом реши меч у своју корист.

12.02 - Надал се не предаје. Узвраћа истом мер, рибрејк 4:3 за Вавринку.

11.59 - Вавринка успева да одузме сервис надалу и поведе са 4:2 у четвртом сету.

11.45 - На старту четвртог сета Вавринка осваја две брејк шансе, пропушта их. Надал везује четири поена и осваја гем, 1:1.

11.36 - У деветом гему Вавринка је на прагу рибрејка, има две шансе. Надал успева да се одбрани и стигне до изједначења, потом и до сет лопте, ново изједначење. Шпанац осваја другу сет лопту, користије и смањује на 2:1. Трећи сет завршен је резултатом 6:3.

11.13 - Сада Надал прет, долази до две брејк шансе, користи другу и има брејк предности у трећем сету, 2:0.

11.08 - На старту трећег сета Вавринка поново напада сервис Надала. Долази до две брејк шансе, Шпанац успева да се одбрани и освоји свој сервис гем.

11.08 - На старту трећег сета Вавринка поново напада сервис Надала. Долази до две брејк шансе, Шпанац успева да се одбрани и освоји свој сервис гем.

11.00 - Вавринка лако приводи сет крају и сада води са 2:0, 6:2 у другом сету.

10.50 - Надал суочен са великим проблемима, Варвинка долази до две брејк шансе, користи прву и сада има два брејка предности у другом сету, 4:1.

10.46 - Надал је затражио медицински тајм-аут и отишао ван терена. У паузи је дошло до расправе између главног судије и Вавринке коме није било јасно зашто противник одлази ван тере, страсти су се стишале и меч је настављен. По повратку на терен Шпанца публика је негодовала.

10.30 - На старту другог сета ВАвринка одузима сервис Надалу без изгубљеног поена, 1:0.

10.25 - Вавринка освојио први сет са 6:3. У последњем гему Надал је био на прагу рибрејка, али је пропустио три брејк лопте. Вавринка везује пет поена и осваја гем и сет.

10.01 - Вавринка стиже до раног брејка и води са 3:1 у првом сету.

09.45 - Почео меч између Надала и Вавринке.

 

Број коментара 38

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару