Вавринка зауставио Ђоковића!

Новак Ђоковић поражен у четвртфиналу Отвореног првенства Аустралије од Швајцарца Станисласа Вавринке са 3:2, по сетовима 2:6, 6:4, 6:2, 3:6, 9:7. Гледаоци на "Род Лејвер арени" гледали су четири сата невероватно узбудљивог и доброг тениса.

Српски тенисер и светски број два Новак Ђоковић елиминисан је са Отвореног првенства Аустралије, пошто је у четвртфиналу изгубио од Швајцарца Станисласа Вавринке са 3:2 (2:6, 6:4, 6:2, 3:6, 9:7).

Меч је трајао четири сата и један минут.

Вавринка ће у полуфиналу играти против Томаша Бердиха из Чешке, који је савладао Шпанца Давида Ферера.

Ђоковић је добро почео дуел са Вавринком и у првом сету је два пута одузео сервис противнику за вођство.

Швајцарски тенисер је потом одлично сервирао и у наредна два сета није дозволио другом играчу света шансу за брејк, а узео их је три, па је тако преокренуо резултат.

Србин је у четвртом сету успео да остане у игри, а при свом сервису код резултата 5:4 спасао је две брејк лопте и дуел одвео у пети сет.

У одлучујућем сету који је трајао сат и 18 минута, борба је била неизвесна, а Вавринка је у 16. гему искористио прву меч лопту и пласирао се у полуфинале Отвореног првенства Аустралије.

Заслужен тријумф Швајцарца

Новак Ђоковић је после исцрпљујућег меча рекао да је дао све од себе, али да је Станислас Вавринка заслужио да тријумфује.

"Вавринка је искористио своје прилике и заслужио је ову велику победу. Нема шта да се каже... Играо сам најбоље што умем, дао сам све од себе. Вавринка је показао менталну снагу, заслужено је славио победу и честитам му", истакао је Ђоковић.

Вавринка је рекао да агресивном игром у одлучујућем сету није противнику дозволио да наметне свој ритам.

"Нисам му својом агресивношћу дозволио да уради нешто више, посебно у петом сету. Било је веома тешко, ишао сам од поена до поена, био сам веома фокусиран на своју игру, да останем што је могуће агресивнији. Победио сам и заиста сам срећан због тога", рекао је Вавринка.

Број коментара 44

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару