Мелбурн, дан девети: Остао још само Зики

Тениски пар Ненад Зимоњић и Канађанин Данијел Нестор пласирао се у полуфинале Отвореног првенства Аустралије. Зимоњић и Нестор су савладали домаће такмичаре Ендрјуа Витингтона и Алекса Болта са 2:0 у сетовима (6:2, 7:6). Они ће у полуфиналу играти против Јужноафриканца Равена Класена и Емира Буторца из САД.

15.05 - Дубл Зимоњић/Нестор освојио и други сет против Аустралијанаца Болта и Витингтона (7:6) и пласирао се у полуфинале првог овосезоског Грен слема. 

14.09 - Рођени Београђани убедљиви у првом сету - 6:2. 

13.50 - Почео је меч у коме се Ненаду Зимоњићу и Данијелу Нестору супротставља аустралиски пар Болт/Витингтон. 

13.31 - После више од четири сата игре Станислас Вавринка је савладао Новака Ђоковића са 9:7 у петом сету и са 3:2 се пласирао у полуфинале турнира у Аустралији. 

13:10 - У наставку Вавринка добија свој сервис за 6:5, а Ноле сервира за останак у мечу. Ђоковић осваја сервис без изгубљеног поена. 

13.04 - Због кише прекинут меч код 40:15 на сервис Станисласа Вавринке. Играчи ће сачекати да се навуче кров а линије обришу како би наставили меч. Прекид трајао пет минута.

12.57 - Добра игра Ђоковића који стиже до предности али Вавринка успева да сачува брејк лопту и спасе свој сервис. Следи још један Новаков брзометни сервис гем за 4:4. Још брже одговара Вавринка за 5:4. 

12.29 - Новак сервира и пружа противнику две шансе за рибрејк. Вавринка користи прву прилику и стиже до изједначења 2:2.   

12.24 - Прву брејк шансу на старту петог одлучујућег сета Новак Ђоковић успева да сјајним поеном реализује у предност од 2:1.

12.14 - Ђоковић успева да добије свој сервис и изједначи на 2:2 у сетовима. У одлучујућем петом сету први сервира Вавринка. 

12.05 - Прва брејк шанса за Ђоковића који је одмах користи и долази до предности у четвртом сету и сервира за изједначење. 

11.59 - Један од најдужих гемова на сервис Вавринке који ипак успева да, после три изједначења, освоји свој гем за 3:3 у четвртом сету. А Ђоковић опет брзометно добија свој сервис за 4:3. 

11.43 - Нова борба живаца на Вавринкином сервису. Новак освоја неколико атрактивних поена, али Вавринка успева да сачува сервис и изједначи на 2:2. Ђоковић сервира и брзометно осваја сервис за 3:2.

11.30 - Српска тенисерка Нина Стојановић и Рускиња Анастасија Комардина пласирале су се у четвртфинале Аустралијан опена у конкуренцији јуниорки, пошто су у другом колу победиле кинески пар Сики Цао/Вушуанг Женг са 6:2, 4:6, 10:7. Успешна у дублу била је и Ивана Јоровић, која је у пару са Британком Кејти Бултер била боља од аустралијске комбинације Линда Ханг/Кајла Мекфи са 2:6, 6:1, 10:4.

11.23 - Сигурном игром, после велике предности коју је освојио већ почетком сета, Вавринка решева трећи сет у своју корист и води са 2:1 у сетовима. На почетку четвртог сета сервира Ђоковић.

11.11 - Ђоковић не успева да поврати концентрацију и захваљујући новим грешкама пруша нову брејк шансу противнику. Вавринка успева да искористи прилику и води са чак два брејка предности и трећем сету и сервира да потврди предност. 

11.01 - Станислас Вавринка све сигурнији у игри. На свом другом сервису Ђоковић чини неколико грешака и противнику пружа шансу за брејк. Вавринка користи прву прилику и у трећем сету води са 2:1.  

10.47 - Вавринка сигуран на сервису и осигурава победу у другом сету чиме стиже до изједначења. У трећем сету први на сервису Новак Ђоковић.

10.32 - Нова брејк шанса за Вавринку који има предност на 3:3, успева да освоји поен и поведе са 4:3. Сервира да потврди предност и успева у томе. У другом сету 5:3 за Вавринку, Ђоковић сервира за останак у сету и смањује на 4:5.  

10.19 - На почетку другог сета опет равноправна борба. Ривали освајају своје сервисе а први до брејк шансе, на другом сервису Ђоковића, са предношћу од чак 0:40, стиђе Вавринка. Новак смирено и концентрисано успева да дође до четири узастопна поена и пређе у вођство. После неколико размена поена, Новак успева да добије свој сервис и дође до 2:1 у другом сету.

 

10.03 - Ђоковић користи нову брејк шансу и убедљиво добија први сет са 6:2. 

09.58 - Вавринка све несигурнији на свом сервису. Четврти сервис гем почиње двоструком сервис грешком, а затим изгубљеном лоптом за 0:30. Успева да дође до изједначења, али чини грешку и пружа нову брејк шансу Новаку. 

09.50 - После две грешке Вавринке, Ноле стиже до две брејк лопте. Одмах користи прву шансу и води са 4:2. 

09.30 - Сигурним сервисима стартовало четвртфинале у коме ће снаге одмерити Новак Ђоковић и Станислас Вавринка. Ривали сигурно добијају своје сервисе, за сада без брејк шанси.

5.00 - Ана Ивановић није успела да се пласира у полуфинале првог гренд слема у сезони, пошто је са 2:1 у сетовима (5:7, 7:5, 6:2) изгубила од Ежени Бушар. Канађанка ће у полуфиналу играти са Кинескињом На Ли, која је убедљиво са 2:0 (6:2, 6:2) савладала Флавију Пенету.

Деветог дана такмичења на Отвореном првенству Аустралије у Мелбурну, мечеве ће играти и троје српских тенисера.

Прва ће на терен 14. тенисерка света Ана Ивановић, која у четвртфиналу игра против Канађанке Ежени Бушар, 31. на ВТА листи.

Оне су до сада играле једном, прошле године на Вимблдону, када је српска тенисерка изгубила са 3:6 и 3:6.

Меч је други на програму Род Лејвер арене, на којој такмичење почиње у један сат после поноћи по средњеевропском времену, дуелом Кинескиње Ли На и Италијанке Флавије Пенете.

Други тенисер света Новак Ђоковић у четвртфиналу игра против осмог играча на АТП листи, Швајцарца Станисласа Вавринке. Они су до сада одиграли 17 мечева, а српски тенисер забележио је 15 победа, од којих 14 узастопно.

Меч је први у вечерењем делу програма на Род Лејвер арени и почиње у девет часова по средњеевропском времену.

После тог дуела, на терен изазе Ненад Зимоњић и његов партнер у дублу, Канађанин Данијел Нестор. Осми носиоци ће у четвртфиналу играти против Аустралијанаца Алекса Болта и Ендруа Витингтона.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару