Читај ми!

Јелена стала у осмини финала

Јелена Јанковић није успела да се пласира у четвртфинале Отвореног првенства Аустралије. Она је поражена од Румунке Симоне Халеп са 2:1 по сетовима 6:4, 2:6, 6:0. Меч је трајао један сат и 54 минута.

Јелена није успела. Након губитка првог сета успела да се врати у меч и лако стиже до изједначења. Када се очекивало да ће наставити у истом ритму једноставно је стала. Ништа јој није полазило за руком што противница користи и са нулом добија трећи сет и заслужено се пласирала у четвртфинале.

Румунка прва долази до брејка у првом сету. При резултату 1:1 она одузима сервис нашој тенисерки. Јелена враћа брејк у шестом гему и поново је изједначено - 3:3. Ипак у деветом гему Халепова је поново боља и одузима сервис нашој тенисерки, а потом осваја и свој сервис, 6:4 у првом сету.

Јелена је у другом сету заиграла много боље. Наметнула је свој стил игре и контролисала сет. Прва долази до брејка и вођства од 3:1. Већ у наредном гему Румунка узвраћа. Међутим, Јелена се не предаје још силовитије напада и до краја сета, уз два брејка, осваја све гемове, 6:2.

Када се очекивало да ће успети да стигне до комплетног преокрета Јанковићева је једноставно стала у трећем сету. Ништа није успела да погоди. Противница користи грешке наше тенисерке и без изгубљеног гема решава меч у своју корист, 6:0 у трећем сету.

Разочарана сам...

Јелена Јанковић је рекла после пораза да је разочарана, јер је очекивала да се пласира у четвртфинале Аустралијан опена.

"Разочарана сам, на претходним мечевима нисам играла најбољи тенис, али сам се борила. Било би много боља ситуација да сам данас одиграла паметније неке поене. Очекивала сам да прођем даље, али шта да се ради, такав је живот", рекла је Јанковићева.

Српска тенисерка је на почетку дуела са Халеп имала доста проблема са форхендом.

"Не знам зашто, посебно је то био случај у првом сету. Нисам се добро кретала и зато нисам имала чисте ударце, али дешава се", закључила је Јанковићева.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару