Читај ми!

Ана: Једна од највећих победа у каријери

Ово је сигурно једна од највећих победа у мојој каријери. Заиста сам веровала у своју игру, морала сам да прекинем лошу серију и пласирам се у четвртфинале, а има ли бољег начина да то урадим негде него на Аустралијан опену, против такве шампионке, изјавила је Ана Ивановић након победе над Сереном.

Ана Ивановић веровала је у своју игру у мечу против прве тенисерке света, Американке Серене Вилијамс, и много јој значи ова победа против велике шампионке на Аустралијан опену.

"Ово је сигурно једна од највећих победа у мојој каријери. Она је сјајна играчица. Покушавала сам да одиграм добар меч и да дам све од себе. Меч је био неизвестан до последњег тренутка, веома сам узбуђена. Имала сам много самопоуздања, неке ствари сам урадила одлично, притискала је током целог меча", рекла је Ивановићева.

"Нисам много мислила о томе ко ми је противник, јер то понекад може да вам нашкоди. Верујем у своју игру и у свој рад. Волим да контролишем поене и волим да будем агресивна, једноставно у то морам да верујем. Морала сам да будем концентрисана, да останем у мечу, пошто је било тренутака када је резултат могао да оде у њену корист", рекла је 14. тенисерка света.

"Заиста сам веровала у своју игру, морала сам да прекинем лошу серију и пласирам се у четвртфинале, а има ли бољег начина да то урадим негде него на Аустралијан опену, против такве шампионке", додала је српска тенисерка.

Ана је рекла и да није чула да је Вилијамсова имала проблема са повредом леђа.

"Нисам чула за то. Мислим да није сервирала брзо као у претходним мечевима. Надам се да ће се брзо опоравити", рекла је Ивановићева и додала да је била задовољна својим сервисом у мечу против Вилијамсове. Она је истакла да јој много значи победа против прве тенисерке света.

"Ово је сјајно. Победа ми много значи, много сам труда уложила и сада се исплаћује. Претходних година на гренд слем турнирима сам имала веома тешке противнике у осмини финала, а овде је био најтежи ривал. Изашла сам на терен и нисам имала шта да изгубим. Веровала сам у себе чак и када сам грешила", рекла је Ана.

"Циљ ми је да одржим овај ниво игре и да у сваком мечу дам све од себе. У свакој рунди су тешки, опасни противници. Задовољна сам што сам дошла до четвртфинала у Мелбурну, први пут од 2008. године", додала је српска тенисерка, која није претрпела ниједан пораз од почетка сезоне.

Упитана да ли је, после успона и падова у каријери, спремна да освоји турнир, Ивановићева је рекла да ужива да се такмичи и да се не плаши велике борбе с противницама.

"Напорно радим и никада не знате шта ће се догодити. Спремна сам и желим да се такмичим против свакога. Знам да ће бити много тешких мечева. Спремна сам за борбу и надам се да ћу до краја турнира успети овако да играм", рекла је Ивановићева.

Ана ће у четвртфиналу играт против Канађанке Јуџин Бушар, која је победила Кејси Делакву из Аустралије са 7:6 (7:5), 2:6, 6:0.

Бушар има 19 година и тренутно је 31. играчица на WТА листи. Биће то њихов други сусрет, а Канађанка води са 1:0 у међусобним дуелима, пошто је прошле године у другом колу Вимблдона славила са 6:3, 6:3.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару