Читај ми!

Ђоковић лако са Фоњинијем

Лагана победа Новака Ђоковића над Фабијом Фоњинијем од 6:3, 6:0, 6:2, којом је остварио пласман у у четвртфинале Отвореног првенства Аустралије. Наредни ривал нашег тенисера Швајцарца Станислас Вавринка.

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале Отвореног првенства Аустралије у Мелбурну пошто је јутрос победио Италијана Фабија Фоњинија са 3:0 (6:3, 6:0, 6:2).

Ђоковић је Фоњинија савладао за један сат и 33 минута и то је његова 28. узастопна победа, након пораза од Рафаела Надала у септембру прошле године на Ју-Ес опену. Са Фоњинијем се Ђоковић раније састајао шест пута и сваки пут је био бољи од Италијана.

Други тенисер света је потпуно доминирао. Он је из 22 покушаја шест пута одузео сервис противнику, који није имао ниједну прилику за брејк.

Новак је сјајним сервисима отворио меч, играо сигурно и врло брзо стигао до брејка, а затим и до предности од 4:1. Фоњини је успео само да смањи резултат у првом сету, али не и да заустави Новака у налету, па је први сет припао српском тенисеру резултатом 6:3.

На старту другог сета, Ђоковић је везао два брејка, и повео врло брзо са 4:0, што је јасно ставило до знања Фоњинију да ни у овом сету нема шта да тражи. Фоњини је наставио са грешкама, Ђоковић није праштао, што му је донело и други сет, овај без изгубљеног гема - 6:0!

Фоњини је решио да пружи отпор у трећем сету, сасвим очекивано, али је Ђоковић сигурно одиграо првих неколико гемова, а онда направио брејк и "одлепио" се на 4:2, што му је пружило прилику да заврши меч без икаквих узбуђења.

Ђоковић ће у четвртфиналу играти против Швајцарца Станисласа Вавринке, који је победио  Шпанца Томија Робреда са 6:3, 7:6 (7:3), 7:6 (7:5). Ђоковић и Вавринка до сада су се састајали 17 пута и српски тенисер убедљиво води са 15:2 у међусобним дуелима.

Занимљиво је да је Ђоковић добио последњих 14 сусрета, а само прошле године одиграли су четири, од чега два маратонска меча - у осмини финала Аустралијен опена и полуфиналу Ју-Ес опена. Српски тенисер у Мелбурну покушава да освоји четврту узастопну титулу, а пету укупно.

Пре Ђоковића победу је забележила и Ана Ивановић, која је победила најбољу тенисерку света, Серену Вилијемс са 2:1 (4:6, 6:3, 6:3).

Ненад Зимоњић и Рускиња Светлана Кузњецова елиминисани су већ на старту у конкуренцији мешовитих парова пошто су јутрос у Мелбурну изгубили од британско-руског "микса" Колин Флеминг / Анастасја Родионова са 6:4, 6:4.

Зимоњић ипак није завршио учешће на првом гренд слем турниру сезоне. Он и Канађанин Данијел Нестор пласирали су се у осмину финала, где ће се борити против пољског дубла Маријуш Фирстенберг / Марсин Матковски.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару