Читај ми!

Чудесна победа Ане, Новак незаустављив!

Одличном и храбром игром, у мечу за памћење, Ана Ивановић начинила сензацију у Мелбурну, победила после преокрета најбољу тенисерку света Серену Вилијамс са 2:1 (4:6, 6:3, 6:3). Ђоковић у четвртфиналу, без икаквих потешкоћа изашао на крај са Фоњинијем 3:0 (6:2, 6:0, 6:3). Зимоњић и Кузњецова елиминисани у "миксу".

Сензационална победа Ане Ивановић над најбољом тенисерком света Сереном Вилијамс у Мелбурну са 2:1 (4:6, 6:3, 6:3).

После четири изгубљена меча од Американке, и то без освојеног сета, Ана Ивановић је пружила фантастичну партију и храбром игром и снажним ударцима приредила највеће изненађење у досадашњем делу турнира у Мелбурну.

Ана је од старта кренула храбро, била на ивици брејка већ у првом гему, али је Серена преокренула и повела. Добром игром Ивановићева је успела да направи брејк и поведе са 3:2, али је Американка одговорила истом мером и диктирала темпо до краја првог сета који је освојила резултатом 6:4.

И у другом сету је Ана имала брејк шансу али је ни овога пута није искористила, али није, такође као и у првом сету нешто касније, па је повела са 3:2.

Овај пут је искористила предност и на свој сервис увећала вођство. Вилијамсова се држала у сету одличним сервисом, али је о својој судбини одлучивала Ана која је искористила трећу сет лопту и изједначила резултат, што је уједно био њен први освојени сет против Вилијамсове.

Одлучујући сет Ана је започела маестрално. Врло брзо вођство од 3:0, што је пружило прилику српској тенисерки да мирно и без превише ризика одигра меч до краја, што је она паметно искористила и на крају освојила сет са 6:3.

"Морала сам да одиграм најбоље што умем. Рекла сам себи - мораш да добро да удараш, и све3 сам добро урадила. Невероватно је победити такву велику шампионку, али и она је људско биће , може се играти против ње", изјавила је Ана након меча.

У четвртини финала, Ана Ивановић ће играти против боље из дуела Делакуа - Бушар.

Од српских тенисера, и Ђоковић је одиграо свој меч у Мелбурну, против Фабиа Фоњинија.

Новак је сјајним сервисима отворио меч, играо сигурно и врло брзо стигао до брејка а затим и до предности од 4:1. Фоњини је успео само да смањи резултат у првом сету, али не и да заустави Новака у налету, па је први сет припао српском тенисеру резултатом 6:3.

На старту другог сета, Ђоковић је везао два брејка, и повео врло брзо са 4:0, што је јасно ставило до знања Фоњинију да ни у овом сету нема шта да тражи. Фоњини је наставио са грешкама, Ђоковић није праштао, што му је донело и други сет, овај без изгубљеног гема - 6:0!

Фоњини је решио да пружи отпор у трећем сету, сасвим очекивано, али је Ђоковић сигурно одиграо првих неколико гемова, а онда направио брејк и "одлепио" се на 4:2, што му је пружило прилику да заврши меч без икаквих узбуђења.

Овако је протекао меч између Новака Ђоковића и Фабиjа Фоњинија: 

08.11 - Ненад Зимоњић и Рускиња Светлана Кузњецова елиминисани су већ на старту у конкуренцији мешовитих парова пошто су у Мелбурну изгубили од британско-руског "микса" Колин Флеминг / Анастасја Родионова са 6:4, 6:4.

7.15 - Готово је, без икаквих проблема Ђоковић савладао Фоњинија са 3:0 (6:3, 6:0, 6:2). 

7.07 - Ђоковић држи меч у својим рукама, прави брејк и води са 4:2. Још два гема га деле од победе. 

6.50 - Фоњини осваја први гем у трећем сету, али Ђоковић одговара истом мером, изједначено је - 1:1. 

6.39 - Још један брејк прави Новак и сервира за други сет. Ђоковић не пропушта прилику, и осваја други сет без изгубљеног гема.

6.31 - На почетку другог сета, Ђоковић је везао два брејка, док је био сигуран на свом сервису, што му је донело огромну предност од 4:0. 

6.15 - Први сет осваја Новак, резултатом 6:3. 

5.58 - Новак је направио брејк, и повео са 3:1. Отворио је меч одличним сервисима, имао три брејк шансе, али се Италијан "извукао". Ипак овај пут није могао. 

5.45 - Почео је меч између Ђоковића и Фоњинија. 

Овако је протекао меч између Ане Ивановић и Серене Вилијамс: 

5.23 - Готово је! Фантастична победа Ане Ивановић над Сереном Вилијамс 2:1 (4:6, 6:3, 6:3). 

5.16 - Још једном без изгубљеног поена Ана осваја гем, води са 5:2, и на прагу је сензационалне победе! 

5.05 - Фуриозан старт Ане Ивановић у трећем сету, води са 3:0! 

5.00 - Време је за одлучујући сет, на сервису је Ана Ивановић.

4.55 - Одлична игра Ане Ивановић и сјајан начин да се освоји сет. Серена је имала предност, али је српска тенисерка преокренула и освојила сет! 

4.45 - Још један одличан гем Ане Ивановић, осваја га без изгубљеног поена, води са 5:3. 

4.30 - Први брејк у другом сету прави Ана Ивановић, која води са 3;2. 

4.17 - Као и на почетку првог сета, Ана је била врло близу брејка, али се Серенеа Вилјамс одбранила и освојила гем. 

4.10 - Упркос великој борби и одличној игри, Ана Ивановић је изгубила први сет са 6:4. 

4.05 - Кинескиња Ли На победила је Рускињу Макарову са 2:0 (6:2, 6:0). 

4.00 - Фантастична игра Ане, која осваја гем и поравнава резултат на 4:4 без изгубљеног поена. 

3.57 - Ипак, вођство није дуго трајало, Серена узвраћа брејком, након чега осваја гем на свој сервис и води са 4:3. 

3.50 - Ево првог брејка! Ана води са 3:2. 

3.40 - Нема брејка у прва три гема, иако је Ана била врло близу у првом, имала је предност, али је Сереа Вилијамс успела да се извуче и преокрене. 

3.25 - Почео је меч на Род Лејвер арени, први сервис има Серена Вилијамс. 

3.10 - За десетак минута почиње меч између Ане Ивановић и Серене Вилијамс. 

3.00 - Флавија Пенета је савладала Анђелик Кербер са 2:1 (6:1, 4:6, 7:5).  

2.30 - Дуел Ане Ивановић и Серене Вилијамс, који је по плану требало да почне у 2.30 сати по средњеевропском времену, почеће за oко тридесет минута. 

Број коментара 27

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару