Читај ми!

Јелена кобна по Јапанке

Јелена Јанковић изашла је након велике борбе као победник и из трећег дуела са јапанским тенисеркама. Наша играчица пласирала се у осмину финала Отвореног првенства Аустралије победивши Куруми Нару са 6:4, 7:5 у мечу који је обиловао брејковима. Наредни Јеленин ривал Румунка Симона Халеп.

Јелена Јанковић обезбедила је пласман у осмину финала Отвореног првенства Аустралије победивши Јапанку Куруми Нару са 2:0 - по сетовима 6:4, 7:5. Нашу тенисерку у осмини финала чека румунка Симона Халеп са којом се до сада састајала три пута, победивши само једном.

Почетак меча није ни наговештавао каснију драму. Јелена је сјајно отворила дуел одузевши противници сервис на старту. Затим је уследила лоша игра обе тенисерке уз велики број грешака и праву серију  брејкова на обе стране. Ипак, Јанковићева је направила један више и била присебна на свој сервис за 6:4 у првом сету.

Ни други сет није био ништа бољи. Јапанска тенисерка је водила са 5:2 и имала сервис за изједначење у сетовима, али је Јелена нанизала пет гемова и обезбедила пласман у наредно коло турнира.

Ово је био тек други међусобни дуел српске и јапанске тенисерке, а и претходни, одигран прошле године, добила је Јелена са 2:0.

Јанковићева је тако потврдила да се налази у одличној форми у Мелбурну. У прва два кола такође је играла против Јапанки, Морите и Дои, и изгубила само пет гемова.

Јелена ће ујутру поново на терен, у пару са Италијанком Карин Кнап играће меч другог кола. Њихове противнице биће трећи носиоци, Рускиње Јекатарина Макарова и Елена Веснина. Тај меч је четврти на програму терена број седам.

Меч другог кола у конкуренцији дублова играће и осми носиоци Ненад Зимоњић и Канађанин Данијел Нестор против Хрватскког пара Марин Драгања и Мате Павић. Меч је терћи на терену број 17.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару