Читај ми!

Новак у осмини финала

Новак Ђоковић савладао још једну препреку у одбрани титуле на Отвореном првенству Аустралије. Он је савладао Узбекистанца Дениса Истомина са 3:0 и пласирао се у осмину финала, где га очекује дуел са Италијаном Фабијом Фоњинијем. Нашем асу била су потребна два сата игре да реши меч у своју корист.

Још једном је Новак демострирао зашто је један од најбољих на свету. Контролисао је цео ток сусрета. Диктирао темпо, наметну свој стил игре и ломио противника. Истомин пружио велики отпор, ипак довољан само за частан пораз. Прва два сета наш тенисер лако решио у своју корист, тек у трећем нешто озбиљнији отпор Узбекистанца, који је успео да врати брејк и мало продужи меч. То као да је наљутило нашег аса који потом експресно решава меч у своју корист.

Други тенисер света је рутинском, али пре свега квалитетном игром, прескочио и трећу препреку у походу на четврту узастопну титулу у Мелбурну. Од почетка меча била је видљива разлика у класи, с обзиром на то да је Ђоковић погађао винере као "у игрици", за разлику од Истомина, коме је за сваки поен било потребно много више труда.

Ипак, Узбекистанац је показао да није без разлога у трећем колу Мелбурна, пошто је у трећем сету, када је Ђоковић сервирао за меч, искористио прву брејк лопту од почетка дуела за 5:5 и мало себи продужио "живот".

Ђоковић је, међутим, одмах узвратио, направио рибрејк и потом рутински, на свој сервис, упловио у осмину финала, искористивши другу меч лопту.

Ђоковић ће у борби за место у четвртфиналу играти против Италијана Фабија Фоњинија, који је био бољи од Американца Сема Кверија резултатом 7:5, 6:4, 6:4.
Ђоковић води против Фоњинија са 6:0 у међусобним мечевима.

Ђоковић: Задовољан сам јер у континуитету играм добро

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић оценио је да је задовољан јер је у победи против Узбекистанца Дениса Истомина у трећем колу Аустралијен опена одиграо најбоље онда када је било најважније.

"Задовољан сам због чињенице да играм добро у континуитету", рекао је Ђоковић. Он је истакао да је задовољан сарадњом са новим тренером Борисом Бекером .

"Сјајно функционише наша сарадња ових неколико недеља. Важно је да поштујемо један другога", рекао је Ђоковић.

Други рекет света је нагласио да не очекује лак задатак против следећег противника Италијана Фабија Фоњинија.

"Иста смо генерација, рођени смо исте године, мислим да сам га први пут видео када смо имали 13, 14 година. Фоњини игра добро, није мала ствар стићи до четвртог кола гренд слем турнира", рекао је Ђоковић.

Овако је текао меч:

14.11 - Овог пута Новак је знатно сигурнији. Недозвољва противнику да се поново врати у сет, долази до две везане меч лопте. Прву пропушта. Другу користи и зо је крај 7:5 у трећем сету.

14.05 - Наредни гем. На сервис противника Новак долази до брејк лопте, која одлази у неповрат. Другу користи и поново има брејк предности и прилику да из другог покушаја сервисом реши меч у своју.

14.00 - Када се очекивало да ће наш тенисер рутински привести меч крају, сервирао је за меч. Међутим, Истомин користи опуштеност у игри нашег аса, одузима сервис Ђокивићу и продужава трећи сет, 5:5.

13.50 - Новак мирно приводи меч крају, чува брејк предности. Ослабио је притисак на сервис противника. Максимално је сконцентрисан на свој сервис, како би се што мање замарао. Пред њим су тек велика искушења у Аустралији.

13.34 - Ђоковић наставља да притиска сервис противника. При резултату 1:1, долази до две брејк шансе, Истомин успева да се одбрани. Наш тенисер је неумољив, наставља са нападима и долази до нове шансе, користи је и долази до брејка у трећем сету 2:1.

13.24 - Трећи сет сервисом је започео Истомин. Сигуран је на свој сервис и води са 1:0.

13.20 - Новак сервира за сет. Осваја свој сервис гем са нулом и добија други сет са 6:3. Други сет трајао је 39. минута.13.03 - Новак одузима сервис противника и води са 3:1.

12.47 - Након указане помоћи, меч се наставља. Други сет сервисом отвара наш тенисер.

12.44 - У паузи између два сеза Истомин је затражио медицински тајм-аут због болова у левом бутном мишићу.

12.41 - Новак наставља са одличном игром. Прецизним и снажним ударцима избацио је противника из ритма. То је резултирало још једним брејком на конту нашег аса и освајањем првог сета 6:3. Први сет је трајао 32 минута.12.20 - Први брејк на мечу прави Новак, који води са 2:1 у првом сету и има сервис.

12.10 - Мало касније него што је планирано, почео је меч између Новака Ђоковића и Дениса Истомина. Први на сервис иде Узбекистанац.

 

 

 

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару