Читај ми!

Јелена лако до другог кола

Јелена Јанковић је у другом колу Отвореног првенства Аустралије. На старту турнира савладала је Јапанку Мисаки Дон, убедљиво, са 2:0, по сетовима 6:1, 6:2. Меч је трајао 74 минута. Наредна ривалка наше тенисерке је још једна Јапанка - Ајуми Морито. Јелена задовољна победом.

Осма тенисерка света Јелена Јанковић победила је 89. на ВТА листи Мисаки Дои из Јапана са 2:0 (6:1, 6:2). Српска тенисерка се тако 12. годину заредом пласирала у друго коло првог гренд слем турнира у сезони. Меч је трајао сат и 14 минута, српска тенисерка је пет пута одузела сервис противници, која је од осам искористила једну брејк лопту. Највећи проблем током меча била је несносна врућина, па су тенисерке користиле сваку прилику да се мало расхладе.

Јанковићева је у четвртом гему другог сета искренула чланак, због чега је тражила лекарску помоћ, али је након тога наставила меч. Јанковићева ће у другом колу играти против 61. тенисерке, Јапанке Ајуми Морито, која је победила Нађу Киченок из Украјине са 2:0, по сетовима 6:2, 7:6 (7:5).

Српска тенисерка је до сада два пута играла са Моритом и остварила обе победе, у Фед купу 2009. године било је 2:0 (6:1, 6:0), и прошле године на турниру у Токију такође 2:0 (6:4, 6:1).

Јанковићева задовољна победом

Српска тенисерка Јелена Јанковић изјавила је да је задовољна игром и победом против Мисаки Дои из Јапана, у првом колу Отвореног првенства Аустралије у Мелбурну. Српска тенисерка се лакше повредила у другом сету, када је незгодно стала и изврнула чланак.

"Задовољна сам, то је био добар меч, поготово за први меч на турниру, пошто не знате шта можете да очекујете у тешким условима. Велика је врућина, изгубила сам равнотежу када сам кренула на 'дроп-шот', оклизнула сам се, изврнула чланак и огребала колено. Али, после помоћи лекара, успела сам да завршим меч", рекла је Јанковићева.

Она је додала да се сваки играч на свој начин припрема за мечеве у тешким условима.
"Важно је да пре меча пијете много течности, да се правилно храните, да уносте много воде и енергетских пића. Сваки играч се расхлађује на свој начин, користи хладне пешкире, лед, различите ствари. Није лако, али морамо, како бисмо издржали те услове", рекла је Јанковићева.

Она је додала да је напорним радом успела да се врати међу 10 најбољих на свету.
"Ништа ми није пало са неба, напорно радим. Покушала сам да поправим неке елементе своје игре, да се поправим на психолошком плану. Све иде прилично добро, сада сам осма тенисерка света, надам се да ћу наставити да напредујем", рекла је некадашња прва играчица света.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару