Читај ми!

Mелбурн, дан други: Победе фаворита

Викторија Азаренка, Роџер Федерер и Енди Мари лако до другог кола. Tомић предао меч Надалу. Душан Лајовић савладао Француза Лукаса Пуија са 3:1 у сетовима и пласирао се у друго коло Аустралијан опена. Јанковићева лако изашла на крај са Мисаки Дои из Јапана - 2:0. Бојана Јовановски победила Јану Чепелову из Словачке са 2:1. Канађанин Франк Данчевић и сакупљач лоптица онесвестили се због великих врућина.

14.15 - Руска тенисерка Марија Шарапова пласирала се у друго коло Аустралијан опена, пошто је на старту турнира савладала Американку Бетани Матек-Сендс са 6:3, 6:4. Шарапова, која је није освојила грен слем титулу од јуна 2012. године, постављена за трећег носиоца у Мелбурну. Она ће у другом колу играти против италијанске такмичарке Карин Кнап.

11.27 - Рафаел Надал у другом колу. Након првог сета који је добио Шпанац са 6:4, Бернард Томић му је предао меч.

11.18 - Српска тенисерка Бојана Јовановски пласирала се у друго коло пошто је на старту такмичења савладала Словакињу Јану Чепелову са 6:7 (1:7), 6:1, 6:3. Меч је трајао два сата, Јовановски је до победе дошла после изгубљеног првог сета. Она ће у другом колу играти против победнице меча Шанел Шиперс (Јужна Африка) - Ивон Мојзбургер (Аустрија).

10.45 - Италијански тенисер Андреас Сепи пласирао се у друго коло пошто је победио домаћег играча Лејтона Хјуита са 3:2 у сетовима (7:6, 6:3, 5:7, 5:7, 7:5). Бивши први играч света Хјуит, који је 18. пут играо на АО, успео је да надокнади заостатак од два сета, имао је меч лопту, али није успео да победи. Меч је трајао четири сата и 18 минута. Хјуит је имао меч лопту у 10. гему, али је није искористио, након чега је у наредном гему изгубио свој сервис. Сепи је затим без изгубљеног поена освојио свој сервис гем и обезбедио пласман у друго коло.

10.40 - Британски тенисер Енди Мари пласирао се у друго коло пошто је победио Гоа Соеду из Јапана са 3:0 у сетовима (6:1, 6:1, 6:3). Четврти тенисер света шест пута је одузео сервис противнику, који није имао ниједну прилику за брејк, а победу је остварио за сат и 30 минута. "Веома је топло. Многи играчи се због тога муче на теренима. Драго ми је што сам брзо завршио меч", рекао је Мари. Он ће у другом колу играти против 267. тенисера света Венсана Милоа из Француске. Мило је победио Американца Вејна Одесника са 3:2 у сетовима (7:5, 4:6, 6:7, 6:1, 6:3).

10.36 - Након што је изгубила први сет у тај-брејку Бојана Јовановски експресно добија друго сет са 6:1 и стиже до изједначења против Јане Чепелове. 

09.30 - Немачки тенисер Филип Колшрајбер повукао се са турнира због повреде леве тетиве. Колшрајбер, 21. носилац, повукао се пре почетка меча првог кола против Словенца Аљажа Беденеа. Њега је у жребу заменио Француз Стефан Робер, "лаки лузер", који кроз квалификације није успео да се пласира у главни жреб. Робер је победио са 3:0 (7:6, 6:3, 6:0). Са турнира су се због повреда повукли и Американац Џон Изнер, Немац Томи Хас, Радек Штепанек из Чешке и Полона Херцог из Словеније.

09.00 - Канадски тенисер Франк Данчевић и дечак који скупља лоптице онесвестили су се због великих врућина у Мелбурну, током мечева првог кола Отвореног првенства Аустралије. У Мелбурну је током дана температура достигла 41 степен Целзијусових, а многи тенисери су се жалили на неподношљиве услове за игру. Данчевић се током меча са Беноом Паиреом из Француске онесвестио, али је после лекарске помоћи наставио да игра. Он је након тога у паузама седео с кесом леда и пешкирима на глави. После два сата и 12 минута игре, на непокривеном терену, изгубио је меч са 0:3 (6:7, 3:6, 4:6). Током меча између Канађанина Милоша Раонића и Шпанца Данијела Химено Тревера, такође играном на непокривеном терену, онесвестио се дечак који скупља лоптице. Њему је први у помоћ притрчао Шпанац, а након тога лекари су му указали помоћ. Раонић је победио са 3:1 (7:6, 6:1, 4:6, 6:2). Због великих врућина дозвољена је десетоминутна пауза између другог и трећег сета у мечевима у женској конкуренцији.

08.00 - Двострука узастопна освајачица Аустралијан опена, Белорускиња Викторија Азаренка, пласирала се у друго коло пошто је победила Швеђанку Јохану Ларсон са 2:0 (7:6, 6:2). Тај меч био је на програму пре дуела Федерера и Дакворта, а Белорускиња је рекла да је било "прилично вруће, као у усијаном тигању, или нешто слично томе". Азаренка ће у другом колу играти против Чехиње Барборе Захлавове Стрицове, која је победила Су Веи Хсеи са 2:1 (6:1, 4:6, 6:1).  

7.30 - Швајцарски тенисер Роџер Федерер пласирао се у друго коло пошто је победио домаћег играча Џејмса Дакворта са 3:0 у сетовима (6:4, 6:4, 6:2). Некадашњи први играч света је свој меч на рекордном 57. узастопном гренд слем турниру у каријери почео по великој врућини, од 41 степена Целзијусових. Он је тенисер са највећим бројем наступа на гренд слем турнирима у историји. Швајцарац је 133. тенисера света Дакворта победио за сат и 46 минута игре. Упитан како је издржао, освајач рекордних 17 гренд слем трофеја рекао је да није било страшно. "Овде сам и причам... У ствари, није било толико лудо. Тренутно се добро осећам", рекао је Федерер после меча.

06.05 - Јелена Јанковић се пласирала у друго коло савладавши Јапанку Мисаки Дои са 2:0 по сетовима 6:1, 6:2.

04.12 - Душан Лајовић са 3:1 (6:4, 7:6, 4:6, 6:3) савладао Француза Пуија и пласирао се у друго коло Аустралијен опена. 

Српски тенисер Душан Лајовић наставља са добрим партијама на Аустралијан опену. Лајовић је, после успешно преброђених квалификација, у првом колу главног жреба савладао Француза Пуија са 3:1 у сетовима.

Лајовић је од самог почетка меча кренуо агресивно и први сет добио резултатом 6:4. У другом делу игре виђена је велика борба, а сет се завршио у тај брејку, резултатом 11:9, у корист српског тенисера.

Добру игру из другог сета, Пуи је крунисао освајањем трећег дела меча, за шта му је био довољан један одузет сервис Лајовића (6:4).

И у четвртом сету виђена је беспоштедна борба два играча, из које као успешнији излази Лајовић, па резултатом 6:3 осваја сет, уједно и меч против незгодног Француза. 

Јелена Јанковић у првом колу савладала  Мисаки Дои из Јапана са 2:0 по сетовима 6:1, 6:2.

Српска тенисерка Бојана Јовановски пласирала се у друго коло пошто је на старту такмичења савладала Словакињу Јану Чепелову са 6:7 (1:7), 6:1, 6:3. Меч је трајао два сата, Јовановски је до победе дошла после изгубљеног првог сета. Она ће у другом колу играти против победнице меча Шанел Шиперс (Јужна Африка) - Ивон Мојзбургер (Аустрија).

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару