Читај ми!

"Боже правде" над Монте Карлом

Новак Ђоковић у синглу и Ненад Зимоњић у дублу тријумфовали у Монте Карлу. Новак први пут у каријери освојио мастерс у Монте Карлу и истовремено скинуо са трона неприкосновеног Рафу Надала који је тријумфовао претходних осам година. Ђоковић - Надал 2:0 (6:2, 7:6 /7:1/). Титулу у дублу освојили су Ненад Зимоњић и Жилијен Бенето. Они су у финалу савладали браћу Брајан са 2:1 по сетовима 4:6, 7:6 (7:4), 14:12.

21.37 - Крај. Ненад Зимоњић и Жилијен Бенето освојили титулу у дублу. У одлучујућем тај-брејк сету савладали су браћу Брајан са 14:12. Американци пропустили четири везане меч лопте при резултату 9:5 у трећем сету. 

21.14 - Настављен је меч финала дубла. Зимоњић и Бенето добијају други сет у тај-брејку резултатом 7:4. Следи трећи сет.

18.27 - Финале дубла у коме се састају Ненад Зимоњић и Жилијен Бенето против браће Брајан тренутно је у прекиду због кише. Резултат је 1:0 у сетовима за Американце. У другом сету Зики и Бенето имају два брејка предности и воде са 3:0. Очекује се наставак меча. 

16.46 - Експресно Ђоковић осваја тај-брејк. Дозволио је Надалу да освоји само почасни поен - 7:1. 

16.40 - Без изгубљеног поена Новак одузима сервис Шпанцу - тај брејк другог сета. 

16.34 - Надал поново долази до брејка предности, следи његов сервис за сет. 

16.20 - Новак враћа брејк, изједначење 4:4. 

16.05 - Први до брејка у другом сету стиже Шпанац. Надал успева да искористи низ грешака нашег аса и поведе са 3:2. 

15.40 - Новак поново одузима сервис Надалу за 6:2 у првом сету. 

15.32 - Надал успева да се врати у меч, уз један брејк осваја два везана гема и смањује на 5:2. 

15.16 - Ђоковић користи и другу брејк шансу, 4:0. 

15.05 - Након освојеног свог сервиса, наш тенисер користи прву брејк шансу и стиже до раног брејка 2:0. 

14.53 - Почело је велико финале Мастерс турнира у Монте Карлу које играју Новак Ђоковић и Рафаел Надал. 

14.02 - Киша у Монте Карлу одложила почетак великог финала. 

Најбољи рангирани тенисер света Новак Ђоковић освојио је Мастерс турнир у Монте Карлу, пошто је у финалу победио Шпанца Рафаела Надала са 2:0 (6:2, 7:6). Меч је трајао сат и 51 минут. Ово је био 34 меч двојице тенисера, који су се последњи пут састали пре 10 месеци. 

У првом сету Ђоковић је повео са 5:0, Надал је смањио на 5:1, а онда је српски тенисер сервирао за победу. Шпанац је, међутим, направио брејк и смањио на 5:2, пре него што је окончан овај део игре.

У другом сету Шпанац је први дошао до брејка, пошто је у петом гему одузео сервис Ђоковићу и повео са 3:2. Први тенисер света је успео да узврати брејком у осмом гему другог сета и тако изједначи на 4:4, а потом без већих проблема поведе са 5:4.

Надал је крајем другог сета искористио пад у нивоу игре Ђоковића и тако направио још један брејк и дошао до прилике да изједначи у сетовима, међутим, први рекет света је са нулом узвратио истом мером и одвео тај део игре у тај-брејк.

Ђоковић је одлично започео тај-брејк, повео са 2:0, направивши мини брејк на први Надалов сервис, док је Шпанац до краја одлучујућег гема успео да освоји само један поен, па је тако Србин са 7:1 привео мече крају у своју корист.

Надал је осам пута узастопно победио на овом турниру, првом Мастерсу на шљаци у сезони, од 2005. до 2012. године. Наградни фонд турнира био је 2.646.495 евра, победнику је припало 501.700, а финалисти 246.000 евра.

Ђоковић: Победа је велики подстрек за наставак сезоне 

Српски тенисер Новак Приликом доделе трофеја Ђоковић је у шали рекао Надалу: "Драго ми је што си ми дозволио да макар једном освојим овај турнир". "Драго ми је што сам освојио овај турнир, пошто живим у Монте Карлу. Нисам могао да замислим бољи почетак сезоне на шљаци. Велика је привилегија и част да играм на овим турнирима", рекао је Ђоковић.

Због повреде зглоба Ђоковићев наступ на турниру у Монте Карлу је био неизвестан.
"Нисам знао да ли ћу бити део овог турнира ове године и када сам донео одлуку да играм - то је била једна од најбољих одлука у мом животу", рекао је први тенисер света.

Пети тенисер света Надал честитао је противнику на победи. "Честитам Новаку на победи на мом омиљеном турниру. Ово што је он постигао је невероватно. Ово је за мене најбољи турнир на свету, ту се осећам као код куће", рекао је Надал.

 

Број коментара 84

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару