Читај ми!

Ноле и Рафа у финалу

У финалу мастерса у Монте Карлу састаће се Новак Ђоковић и Рафа Надал. Први рекет света савладао Италијана Фабија Фоњинија са 6:2, 6:1. Надал бољи од Француза Тсонге са 6:3, 7:6.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у финале турнира у Монте Карлу, пошто је победио Италијана Фабија Фоњинија са 2:0 у сетовима (6:2, 6:1). Новак ће се у недељу у финалу састати са Шпанцем Рафаелом Надалом, који је раније победио Жо- Вилфрида Тсонгу.

Српски тенисер сигурно је одиграо први сет и Италијану није дозволио ниједну прилику за брејк. Ђоковић је одмах у другом гему одузео сервис Фоњинију, да би сигурну игру потврдио и у осмом гему када је после мање од пола сата игре још једном одузео сервис Италијану и добио први сет са 6:2.

Наш тенисер је у истом ритму почео и други сет и врло брзо повео са 3:0, одузевши Фоњинију сервис у другом гему. Тренутно 32. тенисер света није имао до краја сета шансе против Ђоковића, који је сигурном игром још једном одузео сервис Италијану и повео са 5:1.

У наредном гему, Ђоковић је искористио прву меч лопту и после само 52 минута игре пласирао се у финале турнира у Монте Карлу.

Шпански тенисер Рафаел Надал пласирао се у финале победивши Француза Жо-Вилфрiда Тсонгу са 6:3, 7:6 (7:3). Надал је тако оправдао улогу фаворита и имаће прилику да по девети узастопни пут дође до трофеја.

Шпански тенисер је после вођства од 4:3 у првом сету везао пет освојених гемова. Деловало је да је питање победника већ тада било решено, пошто је Надал имао вођство од 5:1, али се Тсонга пробудио и рискантном игром вратио у меч.

Надал је у тај-брејку коначно сломио отпор противника и заслужено дошао до осмог тријумфа у међусобним дуелима.

Турнир у Монте Карлу игра се за укупан наградни фонд од 2,99 милиона евра.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару