Читај ми!

Монте Карло уживо: Јужни намучио Новака

Ђоковић победом стартовао у Монте Карлу. Наш тенисер уз доста муке савладао Руса Михаила Јужњог 2:1 по сетовима сетовима - 4:6, 6:1, 6:4. У осмини финала Новак чека бољег из дуела Хуан Монако - Ернестс Гулбис.

16.23 - Први рекет света корити меч лопту и долази до победе у овом дуелу 4:6, 6:1, 6:4. Ђоковић је забележио пету победу над Јужњим у њиховом осмом међусобном дуелу, а у осмини финала мастерса чека бољег из дуела Хуан Монако (Аргентина) - Ернестс Гулбис (Летонија).

16.19 - У деветом гему Ђоковић прави нови брејк у мечу. може бити и одлучујући. Наш тенисер има сервис за победу у овом мечу.  

16.03 - Када је све изгледало да иде како треба по нашег тенисера Јужни враћа брејк за 3:3 у трећем сету. Нешто нервознија игра нашег тенисера. 

15.41 -Већ на старту трећег сета Новак Ђоковић одузима сервис Михаила Јужног и води са 1:0. 

15.33 - Новак осваја и други брејк и увећава вођство на 5:1 у другом сету а потом добија свoј сервис и стиже до 6:1 а тиме и до 1:1 у сетовима . 

15.18 - Нову брејк шансу Ђоковић успева одмах да искористи и поведе са 3:1 у другом сету.

15.08 - Са 15:40 Јужни пружа велику шансу Ђоковићу да дође до брекја, али Новак не користи ту прилику и стиже се до 1:1. 

15.00 - Најбољи тенисер света одличном и повремено врло атрактивном игром осваја свој сервис на почетки другог сета. 

14.56 -На 5:4 Јужни сервира за сет и успева да реализује стечену предност на почетку меча освојивши први сет са 6:4. 

14.48 - Новак Ђоковић успева да сервис Јужног добије без изгубљеног поена, врати један брејк и смањи на 3:5. 

14.43 - Новак брзо добија свој сервис за 2:5 и Јужни сервира за први сет. 

14.40 - Одличном игром Јужни осигурава предност и води са 5:1. Ђоковић сервира за останак у сету. 

14.36 - Мало агресивнијом игром Ђоковић успева да добије свој сервис и смањи на 4:1.

 

14.29 - После вођства од 40:0, Ђоковић дозвољава противнику да изједначи, добије и други брејк и поведе са 3:0. 

14.23 - Јужни успева да добије свој сервис иако је Новак запретио враћањем брејка. 

14.18 - Захваљујући низу неизнуђених грешака које је начинио у друхом делу свој гема, Новак Ђоковић дозвољава Михаилу Јужном да начини брејк и поведе са 1:0.

 

14.12 - Почео меч. Новак Ђоковић  први сервира. 

14.05 - Ђоковић и Јужни изашли на загревање. На исром терену, неколико минута раније, завршен меч рафаела Надала и Маринка Матошевића који је Надал добио са 2:0 (6:1,6:2).

Неочекивано Михаил Јужни на самом почетку меча успева да дође до вођства од 3:0.Више својим грешкама него вештином противника, Ђоковић губи свој сервис на старту меча, али се у игри не примећују последице повреде.

На крају првог сета Михаил Јужни успева да реализује предност стечену на почетку меча и освојивши први сет са 6:4, води са 1:0.

Други сет почео сигурном игром Новака Ђоковића који без већих проблема добија свој сервис, али не успева да искористи брејк шансу на сервис Јужног. На другом сервису Јужног Ђоковић успева да начини брејк и поведе са 3:1 а потом и на следећем стиже до 5:1 да би сет за  1:1 завршио са 6:1.

Први рекет света Новак Ђоковић игра против  Руса Михаила Јужног у другом колу турнира у Монте Карлу. Ђоковићево учешће на турниру је било под великим знаком питања због повреде коју је задобио учествујући у победи репрезентације Србије у мечу са САД у Дејвис купу.

Ђоковић је пре девет дана повредио зглоб на мечу са Семом Кверијем у четвртфиналном дуелу Дејвис купа између САД и Србије, али се очигледно опоравио и спреман је да оправда звање првог носиоца турнира у граду у којем живи.

"Хвала много свима на подршци претходних недеља и што сте уз мене. Имам добре вести, играћу у Монте Карлу и сутра је мој први меч. Веома сам узбуђен, јер сам у последњих шест, седам дана урадио све што је у мојој моћи да се опоравим од повреде. Зглоб је у довољно добром стању да играм и надам се победи", истакао је Ђоковић у видео поруци објављеној на друштвеној мрежи Твитер.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару