Читај ми!

Ноле смирио Бојси, Србија у полуфиналу

Србија је у полуфиналу Дејвис купа! Херој нације Новак Ђоковић декласирао Сема Кверија 7:5, 6:7 (4:7), 6:1, 6:0. Отказан резултатски небитан дуел између Изнера и Троицког. Србија чека победника дуела Италија - Канада.

Тениска репрезентација Србије пласирала се у полуфинале Светске групе Дејвис купа пошто је вечерас на гостуућем терену у Бојсију повела против селекције САД с недостижних 3:1.

Одлучујући поен за Србију освојио је најбољи тенисер света Новак Ђомовић савладавши Сема Кверија са 3:1 у сетовима - 7:5, 6:7 (4:7), 6:1, 6:0. Меч је трајао два сата и 34 минута.

Јуче у мечу дублова Ненад Зимоњић и Илија Бозољац остварили су подвиг победом над Мајком и Бобом Брајаном после маратонске борбе у пет сетова - 7:6 (7:5), 7:6 (7:1), 5:7, 4:6, 15:13. Претходно је Ђоковић у петак победио Џона Изнера са 7:6 (7:5), 6:2, 7:5, док је Квери био бољи од Виктора Троицког - 7:6 (7:1),3:6, 4:6, 6.1, 6:4.

Вођства две репрезентације договорила да се резултатски небитан дуел између Изнера и Троицког откаже.

У трећем гему меча, Ђоковић је при доскоку након ударца искренуо десни скочни зглоб, након чега је уследио десетоминутни прекид како би му била указана помоћ. Новак је након тог прекида одузео сервис Кверију и повео са 2:1, а у шестом гему меча Американац му је узвратио истом мером. До краја сета први тенисер света још једном је успео да одузме сервис Кверију и тако оконча тај период игре у своју корист.

У другом сету није било много узбуђења, све до финиша, односно 11. гема када је Ђоковић имао две брејк лопте, али није био успешан, да би Американац већ у наредном дошао до две сет лопте, које такође није искористио.

У тај-брејку, Американац је направио четири мини-брејка, док је Ђоковић само двапут успео да узврати, па је тако Квери изједначио резултат у сетовима.

У наредна два сета, Новак је изузетном игром у потпуности надиграо Кверија, коме је у два сета припао сам о један гем.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић рекао је да ће сутра да размишља о повреди, након што је савладао Сема Кверија и обезбедио репрезентацији Србије пласман у полуфинале Дејвис купа.

Ђоковић је победио Кверија са 7:5, 6:7 (4:7), 6:1, 6:0, а Србија је прошла у полуфинале тријумфом над репрезентацијом САД са 3:1.

"Прелеп је осећај, као и увек када играм за националну репрезентацију. Успели смо да добијемо веома квалитетног ривала, најтрофејнију селекцију у Дејвис купу. Природу повреде још не знам, али о томе ћу да размишљам сутра", изјавио је Новак.

Први рекет света искренуо је зглоб приликом доскока у трећем гему првог сета, због чега су му лекари неколико минута указивали помоћ. Постојала је бојазан од погоршања озледе, међутим, Ђоковић је стиснуо зубе и до краја меча играо на високом нивоу.

"Јаки лекови омогућили су ми да потискујем бол и колико-толико будем у игри. На срећу, издржао сам. Изборили смо још једно полуфинале, хвала свима на подршци", казао је Ђоковић. Он је оценио да се остатак његовог тима можда неће сложити са одлуком да игра у Дејвис купу, уочи важних турнира у наставку сезоне и зацртаних циљева, међу којима је главни освајање Ролан Рароса.

"Моја одлука је да играм и није ми жао. Ретке су прилике када могу да играм за Србију и то чиним са великим уживањем. Ова победа је велики подстрек целом тиму, унела је још више самопоуздања", поручио је први рекет света.

Србија у полуфиналу Дејвис купа чека победника меча између Италије и Канаде.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару