Читај ми!

Зики и Бозољац, хероји Бојсија

Велику победу остварили су Зимоњић и Бозољац против најбољег дубла света, браће Брајан победивши их са 3:2. После другог дана Дејвис купа Србија, води са 2:1. Победника ће одлучити синглови у недељу.

1.34 - ПОБЕДА! Зимоњић је сјајно одсервирао последњи гем и донео победу у петом сету од 15:13. Репрезентација Србије повела је са 2:1 другог дана Дејвис купа.

1.27 - Брејк! Коначно брејк за Србију и шанса за победу! Наши су на сервису. 

1.24 - Двадесетдругим асом на мечу Илија Бозољац је изједначио резултат на 13:13. Лавовска борба се наставља. 

1.05 - Седми пут ће наши тенисери сервирати за опстанак у мечу. У петом сету и даље без брејка, Амери воде са 11:10. 

0.47 - Исцрпљујућа борба и даље траје, брејка нема па је и резултат изједначен 8:8. 

0.27 - 5:5 је резултат у петом сету. Сада се игра на два разлике, пошто у петом сету нема тај брејка.

0.22 - Спасила су браћа Брајан две брејк лопте и у завршници петог сета воде са 5:4. 

0.08 - И пети сет протиче као сви досадашњи. Само је питање имају ли наши играчи снаге да први направе брејк, уместо Американаца који су то урадили у претходна два. Тренутно је 3:2 за домаће. 

23. 56 - У завршници четвртог сета, пала је концентрација Зимоњићу који је изгубио сервис. Американци су стигли до победе од 6:4 и изједначили укупан резултат на 2:2 у сетовима. Почиње одлучујући сет.

23.43 - И даље нема брејка у овом делу игре, браћа Брајан воде са 4:3 у четвртом сету.

23.31 - Исцрпљујућа борба наствавља се и у четвртом сету. Након два сата и двадесет минута игре домаћи тенисери воде са 2:1. 

23,30 - Илија Бозољац, јунак претходна два сета, изгубио је гем на свој сервис и браћа Брајан су освојила трећи сет са 7:5 и смањила вођство Србије на 2:1. 

23.15 - Сад води са 6:5 у трећем сету. Србија сервира за нови тај брејк. 

23. 07- Сто минута је прошло од почетка меча. Наши држе висок ритам, тренутно је 4:4 у завршници трећег сета. 

22.58 - Велика напетост влада у Бојсију. Домаћи навијачи још су у шоку, а Бозољац и Зимоњић и у трећем сету настављају да играју сигурно. Тренутно, Амери воде са 3:2.

22. 42 - Феноменални Илија Бозољац, уз велику помоћ Ненада Зимоњића освојио је поново одлучујуће поене у тај брејку. 7:1 и 2:0 за Србију. 

22.30 - И овај део игре, као и први сет окончаће се тај брејком пошто је завршен нерешено 6:6. 

22.22 - други сет протиче без брејка, селекција Србије води са 4:3.

22.14 - Наставља наш дубл са сигурном игром и у другом сету, тренутно је 2:2. 

22.02 - Сјајним ритерном Илија Бозољац освојио је одлучујући поен у тај брејку првог сета. Србија је славила са 7:5 и освојила први сет.

21.54 - Први сет окончаће се у тај брејку у којем домаћи тенисери имају предност од 4:2. 

21.46 - У завршници првог сета резултат је 5:5. Очекује нас неизвестан крај овог дела игре. 

21.38 - Нису наши тенисери успели да сачувају брејк предности, Американци су узвратили рибрејком а потом и повели са 4:3. 

21.29 - Храбро играју Ненад и Илија а та храброст донела им је брејк. Србија у првом сету води са 3:2. 

21.18 - За сада, противници су изједначени, нема брејка, домаћини воде са 2:1. 

21.10 - Почео је сусрет дублова. Први су на сервису браћа Брајан.

20.00 - Према последњим информацијама из Бојсија, партнер Ненаду Зимоњићу у вечерашњем дублу уместо Виктора Троицког биће Илија Бозољац. 

Херојска победа. Животна партија Илије Бозољца. Мирна и сигурна рука Ненада Зимоњића. И победа после четири и по сата лавовске борбе.

Прва два сета припала су Србији након веома изједначене борбе. Оба су окончана тај брејком што довољно говори о томе колико су оба дубла била изједначена. Брејкова је било мало, али се један догодио у трећем сету, на сервис Бозољца, у незгодно време и уместо да меч мирно приведу крају све се пролонгирало јер су браћа Брајан смањила предност на 2:1.

И четврти сет био је изједначен, опет је наш тим био близу тријумфа, али је овога пута Зимоњић одиграо мало слабије што је Американцима било довољно за победу и изједначење у сетовима од 2:2.

Пети, одлучујући сет препричаваће се још дуго. Трајао је сат и по времена, наши тенисери чак девет пута сервирали су за останак у мечу, није било брејкова, све до 27 гема који је припао Србији. Било је драме и у последњем гему, имали су домаћи тенисери шансу за рибрејк, али је нису искористили и Илија Бозољац и Ненад Зимоњић остварили су једну од највећих победа за Дејвис тим Србије у историји.

Победника четвртфиналног дуела Дејвис купа одлучиће сингл мечеви у недељу.

Број коментара 63

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару