Читај ми!

Нисам опседнут!

Годину дана касније, повратак на место “злочина”. Терен у Индијен Велсу на коме је почела серија пораза Надала од Новака Ђоковића. Надал се труди да то потисне у други план изјавама да није опседнут Новаком и његовом игром. Да ли је баш тако?

Шпански тенисер Рафаел Надал изјавио је да није опседнут Новаком Ђоковићем, упркос седам узастопних пораза од српског тенисера, укључујући последња три у финалима гренд слем турнира.

"Немам жељу за осветом, нисам опседнут ниједним појединачним играчем", казао је Надал на конференцији за новинаре пред почетак турнира из серије Мастерс 1000 у америчком Индијан Велсу.

Пре годину дана, Надал је у финалу тог турнира доживео први од седам пораза од Србина, свих седам у мечевима за пехар.  "Сваки пут када се вратим на терен како бих тренирао, не мислим на Новака, мислим на напредак", додао је други тенисер света, који није наступао на турнирима после пораза од Ђоковића у финалу Отвореног првенства Аустралије, спектакуларном маратону од пет сетова и скоро шест сати игре.

"То је био велики меч, захтеван физички и ментално. Он је победио, ја сам изгубио, али сам био задовољан што сам учествовао у таквом мечу", казао је 25-годишњи Надал, који је на турниру у Индијен Велсу тријумфовао 2007. и 2009.

"Новак је тенис подигао на виши ниво, али нико није вечан. Једног дана неко ће бити бољи од њега, не знам да ли ћу то бити ја", казао је шпански тенисер.

Надал ће у другом колу турнира играти против Аргентинца Леонарда Мајера или Колумбијца Алехандра Фаље.

Такође на конференцији за новинаре, Британац Енди Мари говорио је о сарадњи с бившим тениским асом Иваном Лендлом која је почела ове сезоне.

"Имамо много тога заједничког, велики смо радници. Иван је био један од првих који је озбиљно схватио аспекат физичке припреме у тенису. Веома се добро уклопио у мој тим. Провели смо десет дана заједно пре Дубаија и придружиће ми се на (наредном Мастерсу) у Мајамију, казао је Мари.

Четврти на листи најбољих тенисера света, који, међутим, у каријери још нема гренд слем титулу, изгубио је прошлог месеца од Ђоковића у полуфиналу Отвореног првенства Аустралије, а потом је Србину нанео први пораз у сезони, у полуфиналу турнира у Дубаију прошле седмице, након чега је у финалу поражен од Роџера Федерера.

"Осећам да сам ове сезоне ближи Новаку него прошле године, снажнији сам и опуштенији", казао је Мари. "Заиста сам напредовао у форхенду, правим мање грешака и форхенд је постао моје оружје", додао Шкот.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи