Читај ми!

Сјајни Енди Мари

Број један је заустављен. Новак Ђоковић је поражен у полуфиналу турнира у Дубаију. Славио је Енди Мари са 2:0 по сетовима 6:2, 7:5. Најбољи светски тенисер претрпео је први пораз ове сезоне, а пети против Марија у њиховом 12. међусобном дуелу.

Новак Ђоковић није иуспео да савлада још једног пријатеља. Након четвртфиналног тријумфа над Јанком Типсаревићем, у полуфиналу бољи је био Британац Енди Мари. Противник је много боље ушао у меч. Од старта је Мари деловао сигурније, користио своје шансе и на крају заслужено изборио пласман у финале. Дефинитивно, ово није био Новаков дан.

 

После почетног одмеравања снага видело се да је Мари са већим жаром ушао у меч. Неколико грешака нашег тенисера успео је да искористи и стигне до брејка предности. Није се Новак предавао, покушао је да узврати. Међутим, пропушта 15:40 и то је преломило први сет. До краја је противникик доминирао и уз још један брејк добио први сет са 6:2.

Сивило у игри нашег тенисера наставило се и у другом сету. Мари поново диктира темпо, ствара шансе и користи их. Поново стиже до брејка предности, а потом и до вођства од 5:2. Ђоковић, решен да скупо прода кожу, креће на све или ништа. 

Успева да се дигне из пепела и са три везана гема, један брејк, враћа се у меч. Ипак, противник не дозвољава Нолету да уведе меч у трећи сет. Осваја свој сервис, и притисак пребацује на Новака, приморавши нашег тенисера да поново сервира за опстанак.

Сервис издаје Новака у одсудном тренутку, и Британац има 15:40, две меч лопте. Користи прву и стиже до заслуженог тријумфа 7:5 у другом сету.

У другом полуфиналу Роџер Федерер je савладао Хуана Мартина дел Потра са 2:0 (7:6, 7:6).

Ђоковић: Много грешака у битним тренуцима меча

"Енди је одиграо одличан меч. Био је бољи играч данас, сервирао је заиста добро. Ја сам направио много неизнуђених грешака у битним тренуцима", рекао је Ђоковић.

Најбољи тенисер света је рекао да има довољно времена да се припреми за предстојеће турнире Мастерс серије у САД.

"Турнир је био одличан, а сада се фокусирам само на Индијен Велс и Мајами, на турнире за које мислим да имам довољно времена да се припремим", казао је Ђоковић.

Мари је истакао да ће после победе над српским тенисером бити много ментално јачи.

"У каријери сам доживео пуно тешких пораза, а ова победа ми гарантује да ћу у наставку сезоне ментално бити много јачи. У првом сету сам сервирао веома добро и био сам агресиван, а у другом сам правио више грешака. Мислим да сам могао и боље да одиграм", рекаоје Мари.

Британац је додао да је добар знак то што може да победи Ђоковића и када не пружа најбољу партију.

Број коментара 76

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи