Читај ми!

Швеђани изборили "продужетке"

Шведска смањила предност Србије на 2:1 у првом колу Светске групе Дејвис купа. У мечу дубла Јохан Брунстром и Роберт Линдстет победили су у хали Чаир Ненада Зимоњића и Јанка Типсаревића са 3:2 после више од четири часа игре. Сутра се играју преостала два меча у синглу.

Мушка тениска репрезентација Шведске смањила је вођство Србије на 2:1 у мечу првог кола Светске групе Дејвис купа у Нишу.

Први поен за Шведску освојили су Роберт Линдштед и Јохан Брунстром који су у дублу после више од четири сата борбе савладали Ненада Зимоњића и Јанка Типсаревића са 3:6, 6:3, 7:6 (7:4), 6:7 (3:7), 10:8. Меч у хали Чаир је трајао четири сата и осам минута.

Вођство Србији у петак донели су Јанко Типсаревић и Виктор Троицки, који су савладали Филипа Прпића (3:0) и Михаела Ридерштеда (3:1).

Србија је повела на мечу са 1:0 пошто су Зимоњић и Типсаревић узели брејк у четвртом гему првог сета на сервис Брунстрома, а до краја тог дела свако је држао свој сервис.

Швеђани су у трећем гему другог сета искористили четврту брејк лопту на сервис Типсаревића и тај део меча лако привели крају у своју користу.

Гостујућа репрезентација направила је преокрет у трећем сету и повела после тај брејка са 2:1, али су српски тенисери успели да изједначе на 2:2, такође у 13. гему и меч уведе у одлучујући, пети сет.

Врхунац данашње битке "на Чаиру" био је пети сет у којем је одлучила за нијансу већа концентрација и снага Швеђана. Они су први направили брејк за вођство од 8:7, на шта је стигао одговор нашег дубла - 8:8

Швеђани, међутим, не посустају и још једном одузимају сервис српским тенисерима (9:8), а потом на свој почетни ударац користе и другу меч лопту.

"Скупљаћемо енергију за сутрашње мечеве. Надам се да ћемо уз помоћ ове предивне нишке публике отворити врата четвртфинала", рекао је селектор репрезентације Србије Богдан Обрадовић.

У недељу ће први на терен Јанко Типсаревић који ће играти против Михаела Ридерштеда, а потом следи дуел Виктор Троицки - Филип Прпић.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи