Читај ми!

Јанко начео Швеђане

Јанко бољи од Прпића. У првом мечу дуела Србије и Шведске у Дејвис купу Јанко Типсаревић је савладао Филипа Прпића са 3:0 и донео нашој екипи први поен. Следи дуел између Виктора Троицког и Михаела Ридерштеда. Директан пренос из нишког Чаира на нашем Првом програму.

Сусрет првог кола Дејвис купа између Србије и Шведске у нишком Чаиру. Јанко успео да преброди прву препреку. Противник пружио велики отпор. Ипак, наш тенисер није дозволио никакво изненађење и успео је да реши меч у три сета после два сата и шест минута игре. Препуна дворана носила нашег тенисера и помогла му да дође до циља. Следи меч Виктора Троицког и Михаела Ридерштеда.

На почетку меча пред више од три хиљаде гледалаца у дворани Чаир после дугачког првог гема, тенисери су освајали гемове на свој сервис да би Типсаревић коначно преломио брејком у петом гему, после чега је брзо привео сет крају.

Прпић, 1.246. тенисер света, ретко је имао шансу да угрози сервис Типсаревића. Једине шансе за брејк Швеђанин је имао у првом гему на мечу и крајем последњег сета, али није успео да их искористи.

Други сет завршен је сличном игром и идентичним резултатом као и први, да био тек у завршници трећег сета Прпић успео да поправи игру.

Међутим, то није било довољно да се угрози победа Типсаревића који је дошао до тријумфа за два сата и шест минута.

"Играо сам довољно добро и водио меч од почетка до краја и уз мање падове привео меч крају", казао је српски тенисер после меча. Типсаревић, девети тенисер света, играо је агресивно и био одличан у ситуацијама када је убацио први сервис, док је Прпић, коме је то био први наступ за државни тим, успевао да се носи са Србином на старту сетова.

У другом мечу дуела играју Виктор Троицки и Михаел Ридерштед, док је у суботу на програму дубл Зимоњић/Типсаревић-Брунструм/Линштед.

У недељу се играју преостала два сингл меча: Типсаревић-Ридерштед, Троицки-Прпић. Мечеви се сва три дана играју од 14 сати.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи