Читај ми!

На реду је злато у Лондону

Најбољи тенисер света, Србин Новак Ђоковић, ове године жели титулу на Ролан Гаросу и златну олимпијску медаљу као поклон свом народу.

"Предстојећа сезона биће изузетно тешка. Очекује ме доста важних мечева, али ако бих морао нешто да издвојим, то је Ролан Гарос, једини гренд слем који ми недостаје и Олимпијски турнир у Лондону где свим срцем желим да освојим златну медаљу за Србију и да, по ко зна који пут, докажемо да је спорт најбољи амбасадор наше земље", рекао је Ђоковић на дружењу са уредницима и новинарима београдских медија у ресторану "Новак" на Дорћолу.

Он је додао да се осећа благословеним, јер игра тенис и што радећи оно што највише воли, може да пошаље у свет најпозитивнију могућу слику о својој земљи.

"Србија је незаслужено претходних година имала негативан публицитет у свету, а ја и остали спортисти трудимо се да нашу земљу представимо онаку каква јесте, на најлепши могући начин. Велика је ствар што спортисти својим успесима могу да усреће народ", рекао је Ђоковић.

На питање новинара да ли размишља о политичкој каријери после играчке и констатацију да би без проблема победио на председничким изборима, Ђоковић је рекао:

"Пратим политику и занима ме све што се дешава, али морам да признам да тренутно немам политичке амбиције. Спорт је најбоља могућа ствар којом могу да се бавим и тренутно уживам у томе", рекао је Ђоковић, који је у шали додао да ће са премијером Велике Бртаније Дејвидом Камероном ускоро поразговарати о укидању виза за држављане Србије.

Ђоковић је рекао да је уживао на додели "Лауреус" награда у Лондону и посебно истакао чињеницу да је упознао многе велике спортисте света.

Најбољи српски тенисер потврдио је да неће ићи у Ниш на меч Дејвис купа између Србије и Шведске и додао да ће, у зависности од свог плана, накнадно одлучити да ли ће играти у евентуалном четвртфиналу.

"Свим срцем сам уз другове. Сигуран сам да ћемо победити Шведску. Нажалост, нећу ићи у Ниш, јер планирам да први пут после седам година одем са друштвом на скијање на Копаоник. Истина, мама се мало љути зато што је хладно, али мислим да ће ме пустити", рекао је српски тенисер.

Ђоковић је на крају признао да је тенис његова највећа љубав, али да је скијање без дилеме најбољи могући спорт којим се бавио и да му је жао што никада професионално није одвозао бар један слалом.

Међутим, он није хтео да коментарише изјаве Анта Костелића да је тенис лакши спорт од скијања, али је искористио прилику да честита на свим успесима хрватским скијашима Ивици и Јаници Костелић.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи