Крижевски: Србија је веома, веома талентована

Селектор Сједињених Америчких Држава Мајк Крижевски каже да није изненађен сјајним наступима селекције Србије у Шпанији. Легендарни „Коуч Кеј“ је посебно нагласио квалитете Милоша Теодосића. Џејмс Харден најављује велику борбу.

Србија игра сјајну кошарку на Мундобаскету. Мајк Крижевски, селектор САД, то не види као изненађење.

„Никада ништа не очекујем од друге стране, увек сам фокусиран само на Сједињене Државе. Међутим, нисам изненађен што Србија одлично игра. Веома, веома су талентовани. Увек сам волео Теодосића. Први пут сам га видео на шампионату 2010. године. Даје тиму невероватну енергију. Тим је веома добро вођен. Биће заиста тешка утакмица за нас", сматра Крижевски.

Многи заљубљеници у кошарку не могу да прежале што првобирни „Дрим тим" из 1992. године на ОИ у Барселони није играо против Југославије. И Кжижевски сматра да би то била антологијска утакмица.

„Да је Југославија играла 1992. године, била би заиста невероватно тежак противник. Да су све те земље остале на окупу и да су сада један тим, то би била сјајна екипа, а и сада су појединачно сјајне екипе. Сећам се током Универзијаде 1987. године дасу имали одличну екипу. Додуше не знам колико је заиста било студената у тој екипи (смех). Петровић и остали...Играли су заиста прелепу кошарку", рекао је Крижевски.

Кошаркашки репрезентативац Сјдињених Америчких Држава Џејмс Харден рекао је да његова екипа зна добре и лоше стране селекције Србије, али да је њен циљ да освоји златну медаљу на Светском првенству у Шпанији.

"Припремићемо се за Србију, знамо шта је то што они раде, знамо њихове добре и лоше стране. Гледао сам друго полувреме са Французима, феноменални су. Сјајно шутирају, њихови бекови су имали неколико заиста невероватних потеза, погодили су и неке тешке шутеве. Французи су такође обавили добар посао, али је Србија екипа која никада не одустаје и бори се до краја", рекао је Харден.

Кошаркашке репрезентације Србије и актуелног светског шампиона Сједињених Америчких Држава играју сутра од 21 час у Мадриду у финалу Светског првенства у Шпанији.

Селекција САД је у полуфиналу у четвртак победила Литванију са 96:87, док је Србија синоћ победила Француску са 90:85.

"Ово је за нас све. Дошли смо у Шпанију са једним јединим циљем - да освојимо златну медаљу. До сада смо обавили одличан посао и једна утакмица нас дели од успешне мисије. Имали смо обичан тренинг, али је ово свакако најважнији меч до сада. Изаћи ћемо на паркет и радити оно што иначе радимо. Сваког дана представљамо своју земљу и то је разлог због којег смо овде", рекао је Харден.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара