Читај ми!

Шок у Мадриду, Шпанија елиминисана!

Шпанија - Француска 52:65 (крај). Француска елиминисала Шпанију у четвртфиналу Светског првенства и направила највеће изненађење на турниру. Одлична одбрана "триколора" задржала Шпанце на само 52 постигнута поена. Француска ће у полуфиналу играти против Србије, која је раније убедљиво савладала Бразил.

Деловали су непобедиво, на крају су остали без медаље. Кошаркаши Шпаније изгубили су од Француске са 65:52 у четвртфиналу Светског првенства које организују и срушили снове милиона домаћих навијача.

Французи су од почетка меча изгледали као екипа која зна шта жели, па почетак "триколора" од 8:0 некако је наговестио шта нас очекује до краја меча.

Када се Шпанија крајем треће четвртине потпуно вратила у живот и коначно повела, изгледало је као да ће ствари у Мадриду доћи на своје, али Французи су деловали хладно, смирено у најтежим моментима и још једном показали да нису без разлога европски шампиони.

Француска одбрана је деловала феноменално на овом мечу, о чему најбоље сведочи шут "фурије" за три поена (2/22), па није чудно што су изабраници Венсана Колеа из овог меча изашли као победници.

Најефикаснији у тиму Француске био је Борис Дијао, који је показао да је предводник екипе у одсуству Тонија Паркера. Одличну партију пружио је и Руди Гобер, који је у кључним моментима одиграо снажну одбрану против Пау Гасола.

Гасол је био најбољи у пораженом тиму са 17 поена и осам скокова, док га је донекле испратио само Наваро са 10 поена.

Француска ће у петак играти у полуфиналу такмичења против репрезентације Србије, која је нешто раније убедљиво савладала Бразил са 84:56.

Овако је протекао меч између Шпаније и Француске:

23.42 - Француска је у полуфиналу! Велико изненађење у Мадриду, Француска је славила са 65:52 и у борби за медаље играће против Србије.

23.34 - Мање од два минута остало је до краја меча, Француска одржава предност и води против Шпаније са 57:52.

23.27 - Да ли је на помолу изненађење? На пет минута до краја меча Француска води са 51:45.

23.17 - Распламсала се борба у Мадриду, варничи на све стране... После три четвртине, Шпанија води против Француске са 43:42.

23.03 - Шпанија се у потпуности враћа у меч, на средини треће четвртине нерешено је - 39:39.

22.55 - Почело друго полувреме у Мадриду.

22.40 - Полувреме, Шпанија - Француска 28:35. Одлично су одиграли "триколори" првих 20 минута, Шпанци прву тројку погодили из десетог покушаја, одбрана Француске на високом нивоу.

22.28 - Неизвестан меч у првих 15 минута, Француска води 23:21.

22.16 - Шпанци се брзо враћају у живот, па је после прве четвртине резултат изједначен - 15:15.

22.07 - Одличан почетак меча за Француску, која после првих пет минута води против Шпаније са 11:6.

22.00 - Почео последњи полуфинални меч на шампионату, Шпанија против Француске.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије