Читај ми!

Баркли: Шпанија ће освојити злато!

Легендарни кошаркаш Чарлс Баркли изјавио је да очекује да Шпанија освоји златну медаљу на Светском првенству које организује. Према Барклију, три су основна разлога за то: домаћи терен, уиграност и неустрашивост...

Некада један од најбољих кошаркаша света Чарлс Баркли, познат по занимљивим изјавама, поново је у центру пажње америчких медија. Сер Чарлс је без длаке на језику говорио о Светском првенству у Шпанији, истакавши да су домаћини фаворити за освајање златне медаље!

Говорећи о Мундобаскету, Баркли је истакао три разлога зашто су Шпанци главни фаворити за освајање шампионата: домаћи терен, уиграност и неустрашивост.

Сигурно је да домаћи терен није гаранција успеха, али финални меч ће се играти у Мадриду, пред више од 15.000 шпанских навијача, који су сигурно способни да дају ветар у леђа свом тиму.

Шпански тим је далеко уигранији од америчких звезда. Екипу предводе Пау Гасол и Хуан Карлос Наваро, али и остали играчи имају фин стаж у националном тиму. Шпанија на терену делује врло повезано, као да сви знају све врлине и мане осталих саиграча и покривање недостатака је нешто што Шпанија ради најбоље на такмичењу.

Баркли се подсетио 1992. године и Олимпијских игара у Барселони, када су оригинални "Дрим тим" остале екипе посматрале као групу богова. Сада више није тако. Браћа Гасол, Рубио, Ибака и Калдерон су значајни играчи својих тимова у НБА лиги, па Шпанци немају ни зрно страха према играчима против којих играју током целе године.

Очигледно да се Баркли слаже са мишљењем кошаркашке јавности да ће Шпанија и САД сигурно играти у финалу Мундобаскета, а да ли ће се његове прогнозе обистинити сазнаћемо после утакмице за злато, у недељу 14. септембра.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару